Muş

TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Malazgirt'te borçlar da ödeniyor hizmet de sunuluyor

11:02 12 Aralık 2017
TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Malazgirt'te borçlar da ödeniyor hizmet de sunuluyor

İBRAHİM YALDIZ - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Muş'un Malazgirt Belediyesi, bir taraftan eski DBP'li yönetimden kalan borçları öderken, diğer taraftan da vatandaşa en iyi hizmeti götürebilmek için yoğun çaba harcıyor.

Malazgirt Belediyesine başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Soner Kırlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra önce ilçedeki eksikleri belirleyerek projeler hazırladıklarını söyledi.

Bu kapsamda İLBANK'a (İller Bankası) yüzde 50'si hibe olmak üzere 97 milyon lira değerinde Su Kanali̇zasyon ve Altyapı Projeleri̇ (SUKAP) için başvurduklarını belirten Kırlı, projenin ihalesinin gerçekleştirilerek işe başlanmasını beklediklerini kaydetti.

Kırlı, ilçedeki 4 mahallede imar uygulaması yaptıklarını, bu bölgelerdeki 6 kilometrelik yol ağını 22 kilometreye çıkaracaklarını dile getirdi.

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız Caddesi'nin yol genişliğini 5 metreden 20 metreye çıkardıklarını anlatan Kırlı, caddede kaldırım ve istinat duvarı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kırlı, ilçede bir spor tesisinin yapımının tamamlandığını, diğer tesiste ise çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı.

Okulların bahçelerine spor sahaları yaptıklarını, 7 okulun iç ve dış cephesini boyadıklarını, mahallelerde parklar oluşturduklarını vurgulayan Kırlı, Adalar, Avşin ve Altuntaş mahallelerinde sıcak asfalt çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

- "Borcun 5 milyon lira kadarını ödedik"

Vatandaşa en iyi hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Kırlı, "Belediyeyi yaklaşık 20 milyon lira borçla aldık. Bu borcun 5 milyon lira kadarını ödedik. Borç ödemenin yanında hizmetlerimizi de gerçekleştiriyoruz. Maalesef belediyenin kaynakları farklı yerlere aktarılmış. İller Bankasından gönderilen paylarla biz neler yapılabileceğini gösteriyoruz. İlçemizde son iki yılda çok ciddi anlamda vatandaşımızın terör örgütüne tepkisi oldu. Malazgirt'in ortamı çok iyiye gidiyor. İnşallah bu şekilde devam ederse terör örgütün burada yer bulabilmesi mümkün değil." diye konuştu.

- "Mahallelere çöpten girilmiyordu"

Kırlı, göreve geldiklerinde bir mahallede çöplerin 3 yıldır alınmadığını gördüklerini aktardı.

Bu nedenle hemen temizlik hizmetlerinde bir düzenleme yaptıklarını anlatan Kırlı, "Bazı sokak ve yollar çöplerden kapanmıştı. Kış aylarında sadece merkezdeki çöpler toplanıyordu. Mahallelere çöpten girilmiyordu. Şu anda çöpler en iyi şekilde toplanıyor. En uzak mahallerimizin çöplerini bile topluyoruz." ifadelerini kullandı.

Kırlı, vatandaşa daha iyi hizmetler sunabilmek için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.