Muş

Muş'ta "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi

18:14 06 Nisan 2018
Muş'ta "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında Muş'ta 150 kişi eğitim görüyor.

Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolak, yaptığı açıklamada, yetiştiricilerin çoban bulmakta zorluk çekmesi sebebiyle bakanlığın 4 yıldır proje çalışması yaptığını söyledi.

Bu yıl 150 kursiyere 13 gün eğitim verdiklerini, kursu başarıyla tamamlayanların sertifika alacağını anlatan Çolak, "Bu projeyle çobanlarımız bir resmiyet kazanmış olacak. Kursun ardından 31 Aralık'a kadar başvurduklarında 5 bin lira çoban desteği almaya hak kazanacaklar." dedi.

Kurs hocası veteriner hekim Mustafa Lale ise, çobanları ilaçlama, aşı, hayvan ıslahı, hayvan refahı ve bakım besleme konularında eğitime tabi tuttuklarını anlattı.

Kursiyer Mahmut Coşkun da, kurs sonunda çobanlık mesleğini daha iyi yapacaklarına inandıklarını ifade ederek, "Aslında doğru bildiğimiz birçok yanlış varmış. Hayvanın hastalığı sırasında ilk müdahalenin nasıl yapılacağını bilmiyorduk. Hocalarımız sayesinde daha verimli çobanlık yapmayı öğrendik." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.