Muş

Öğrenciler ihtiyaç sahibi aileler için üretti

12:08 10 Nisan 2018
Öğrenciler ihtiyaç sahibi aileler için üretti

Muş'ta öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında ihtiyaç sahipleri için ürettiklerini satışa sundu.

Selcen Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesindeki 40 kız öğrenci ve 15 öğretmen, daha önce belirledikleri ihtiyaç sahibi aileler için ders saati dışında eğitici oyuncaklar, cüzdan, çanta, maske, kapı süsleri, ayna, taç tokalar, anahtarlık sepet ve mumluk gibi hediyelik ürünler yaptı.

Bu ürünler Atatürk Parkı önünde açılan stantta satışa sunuldu.

Okul Müdürü Nurcan Mergen, yaptığı açıklamada, proje kapsamında daha önce yaşlı ve ihtiyaç sahibi aileler tespit ettiklerini ve iletişime geçtiklerini söyledi.

Mergen, "Büyük bir ilgi görüyoruz. Sergide elde ettiğimiz kar, 5 ailemizin bazı ihtiyaçlarını karşılayacak. Öğrencilerimizin hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerimizi satarak ihtiyaç sahibi ailelerin giderlerini karşılayacağız." dedi.

11. Sınıf öğrencisi Zinet Öğüt de "Bu projedeki amacımız ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak. 15 gündür elimizden geldiğince ürünler yaptık." diye konuştu.

Çocuk Gelişimi Bölümü öğretmeni Emine Köstekli de ihtiyaç sahibi ailelere yardım amaçlı stant açtıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Öğrencilerle 2 haftadır bu ürünleri hazırlamak için çaba gösteriyoruz. Çok keyifle çalıştık. Öğrenciler hediyelik ürünleri yaparken çok keyif aldı. Birçok ürün ortaya koydu. Şu anda gördüğünüz gibi güzel ürünlerimiz de var ve bunları satışa sunduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.