Muş

Muş'ta "Eski Vatan Gönül Coğrafyamız" söyleşisi

15:59 10 Nisan 2018
Muş'ta "Eski Vatan Gönül Coğrafyamız" söyleşisi

Muş'ta, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürlüğünce, "Eski Vatan Gönül Coğrafyamız" söyleşisi düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye, gazeteci yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşide, 15 Temmuz hain darbe girişiminde gençlerin üzerilerine düşen görevi yaptıklarını anlatan Bahadıroğlu, şunları kaydetti:

"Siz öyle insanlarsınız ki 15 Temmuz gecesi ezanla ve selayla bombardıman uçaklarını indirdiniz, yüreğinizle tankları durdurdunuz, şemsiyenizle tüfekli teröristleri korkuttunuz. Onun için Ankara'dakilere de söylediğim gibi, gençler görevini yaptı. Bundan sonra görev yapması gereken, gençleri yönetmeye çalışanlardır."

KYK Muş İl Müdürü Emrullah Güler ise Kredi ve Yurtlar Kurumunun artık sadece barınma, burs ve kredi hizmeti sunmadığını, aynı zamanda eğitsel, kültürel, sportif ve birçok faaliyet yürüttüğünü aktardı.

Bu tür söyleşilerin öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sunduğunu vurgulayan Güler, "Tarih denen kavram yaşanmışlıklarla, ibretlerle doludur ve bu yaşanmışlıklar içerisinde bizim tarihimiz dilden dile, ülkeden ülkeye, milletten millete, kıtadan kıtaya konuşulmuş nice zaferlerle doludur. Tarihimizle gurur duyuyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.