Muş

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

09:20 01 Mayıs 2018
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Muş Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ile Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yayımladıkları mesajlarla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Yıldırım, mesajında, 1 Mayıs'ın, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de coşkuyla kutlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm dünyada birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan, işçi ve emekçi kardeşlerimizin demokratik ve barışçı yollarla hak arayışlarının simgesi olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine ve çözüm yollarına ışık tutulması açısından son derece önemli olduğu kanaatindeyim. Bu duygularla, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün barış, kardeşlik ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyor, bir bayram havasında, birlik beraberlik içinde kutlanması diliyorum."

AK Parti Muş Milletvekili Şimşek de mesajında, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, şu ifadelere yer verdi:

"Birlik ve beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde özel gün ve gecelerimizin anlamı daha da artmaktadır. Umuyorum ki böyle günler birliğimizin ve beraberliğimizin pekiştiği ve emeklerimizin nihayete kavuştuğu günler olur. Ülkemizin büyümesi, ilerlemesi ve hedeflerine ulaşmasında, emek ve alın terleriyle önemli pay sahibi olan tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin gününü tebrik ediyorum."

Muş Belediye Başkanı Asya da 1 Mayıs'ın barış, huzur ve bayram havasında geçmesi temennisinde bulundu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün toplumsal barışa, insanlar arasındaki işbirliği ve iş bölümüne dayalı sosyal dayanışmanın geliştirilmesine vesile olmasını dile getiren Asya, şunları kaydetti:

"Bizler millet olarak, işçilerimizin alın terinin önemini, kutsallığını bilen ve bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Allah'ın izniyle bu kültürümüzü var olduğumuz müddetçe devam ettireceğiz. Hükümetimiz, çalışanların hakkının verilmesi noktasında ciddi çalışmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor. Vatandaşların onurlu bir şekilde yaşamaları için gerekli düzenlemeleri yapan devlet büyüklerimiz insan odaklı faaliyetleri ile milletinin yanında olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin kalkınmasında önemli bir rol üstlenen tüm çalışanların gününü tebrik eder, aileleriyle mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini dilerim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.