Muş

Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yıl dönümü

14:22 03 Mayıs 2018
Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yıl dönümü

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolasıyla panel düzenlendi.

MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezinin konferans salonunda düzenlenen panele MŞÜ'de görevli Prof. Dr. Cevad Selam, Doç. Dr. Yegana Çağlayan ve Öğretim Üyesi Elçin Naci Neciyev konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan MŞÜ Rektörü Prof. Dr Fatih Ahmet Polat, Azerbaycan'ın Türkiye, Türkiye'nin de Azerbaycan için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Devlet olgusunun önemine değinen Polat, "Namusunuz, şerefiniz, haysiyetiniz, paranız, can güvenliğiniz, hiçbir şeyin garantisi yok. Birçok genç kardeşimle tanıştım. Halen onlarla diyaloğum devam ediyor. Onların bir kısmını Türkiye'ye getirdik, okudular ve içlerinde çeşitli üniversitelerde hoca olarak çalışanlar var. Allah'a binlerce kez şükürler olsun Azerbaycan kısa süre içerisinde toparlandı." dedi.

Devletin önemini vurgulayan Polat, şunları kaydetti:

"Bir devletle başınız derde düşerse, devleti anlıyorsunuz. İkincisi devletinizi kaybettiğiniz zaman devleti anlıyorsunuz. Bugün Suriye'de yaşanan hadiseler olduğu gibi eğer Azerbaycan'da düzgün bir liderlik olmasaydı 1992 yılı ve sonraki yıllarda emin olun ki arkadaşlar belki Azerbaycan Suriye'den daha perişan olabilirdi. Azerbaycan'ın bizim için çok önemli olduğunu hepinizin anlaması gerekiyor. Azerbaycan için de biz çok önemliyiz. Onu zaten Azerbaycan'da bütün herkes çok derinden biliyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.