Muş

Muş'ta okula yuva kuran kırlangıçlar ilgi odağı

16:45 08 Haziran 2018
Muş'ta okula yuva kuran kırlangıçlar ilgi odağı

Muş'ta Eralan İlköğretim Okulu'nun yanındaki tren istasyonunun yıkılmasının ardından kırlangıçlar, 4 yıldır okula yuva yapıyor.

Eralan köyündeki tren istasyonunun yıkılmasıyla uzun yıllardır barındıkları yuvalarından olan kırlangıçlar, köydeki üç katlı okulun çatı saçaklarına ve pencere oyuklarına yaptıkları yuvalarda yaşıyorlar.

Okulun müdür yardımcısı Osman Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırlangıçların okula 4 yıldır yuva yaptıklarını söyledi.

Kuşların artık okulun bir parçası olduğunu belirten Yazıcı, "Okulumuza 4 kilometre uzaklıktaki eski tren istasyonu vardı. Burası yıkılınca kırlangıçlar okulumuza yuva yapmaya başladı. Okulumuzun dört yanına yapılan yuvaları ilk kez görenler çok şaşırıyor. Çünkü her yıl binin üzerinde yuva yapıyorlar ve bu sayı her yıl daha da artıyor. Birçok kişi fotoğraf ve video çekiyor." dedi.

Kuş seslerinin okulda çok güzel bir ortam oluşturduğunu dile getiren Yazıcı, "Çocuklar yuvadan düşen kuşları çok hassas şekilde tekrar yuvalarına bırakıyor. Bu sayede öğrencilere hayvan sevgisi de aşılanmış oluyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.