Muş

Bulanık ve Varto'da meslek yüksekokulu açılacak

17:24 20 Haziran 2018
Bulanık ve Varto'da meslek yüksekokulu açılacak

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, "Bir yıl içerisinde açılan ve akademik süreçleri tamamlanan her iki meslek yüksekokulunun 5 bölümüne YÖK tarafından aynı yıl içerisinde öğrenci kontenjanı da verildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılında bu ilçelerimiz ilk defa üniversite öğrencileri ve akademik kadro ile tanışacak." dedi.

Rektör Polat, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin kaliteli eğitim ve yayın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Varto ve Bulanık Meslek yüksekokulları olmak üzere 5 akademik birimin son iki yılda açıldığını anımsatan Polat, şunları kaydetti:

"Muş Alparslan Üniversitesi olarak şehir merkezine yaptığımız katkıların yanı sıra hayal olarak düşünülen, ilçelere meslek yüksekokulları açma fikri de çok hızlı bir sürede hayata geçirildi. Bulanık ve Varto ilçelerimize yeni bir vizyon kazandıracak olan iki yeni meslek yüksekokulu rekor bir hızla onaylanıp bölümlerini tamamladı ve aynı hızla tüm akademik ve idari personelini tamamlayarak derslikleri ve sosyal tesisleri bitime aşamasına geldi.

Bir yıl içerisinde açılan ve akademik süreçleri tamamlanan her iki meslek yüksekokulunun 5 bölümüne YÖK tarafından aynı yıl içerisinde öğrenci kontenjanı da verildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılında bu ilçelerimiz ilk defa üniversite öğrencileri ve akademik kadro ile tanışacak."

Polat, Bulanık Melek Yüksekokulunun bünyesinde açılan Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmetler ön lisans programlarına bu yıl toplam 90 öğrenci alınarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacağını bildirdi.

Varto Meslek Yüksekokulunun ise Optisyenlik ve Spor Yönetimi ön lisans programları ile alınacak 60 öğrencisiyle eğitim hayatına başlayacağını aktaran Polat, "Şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik bir üniversite modeliyle hareket eden üniversitemiz, bu genel prensip çerçevesinde Uygulamalı Bilimler Fakültesini kurdu. Fakülte bünyesinde kurulan Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri lisans programlarına bu yıl 40 öğrenci alınarak şehrimiz için çok önemli bir eşik aşılmış olacak. 4 yıl eğitimden sonra ziraat mühendisi unvanıyla mezun olacak olan Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileri, Muş ilinin doğrudan tarım ve hayvancılık sorunlarına hakim, kalıcı çözümler üretebilen nitelikli insan gücünün sahaya doğrudan yansıması olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca bu yıl Uygulamalı Bilimler Fakültesini tercih eden öğrencilerin üniversite ve Muş Kalkınma Vakfı'nın imzaladığı protokol çerçevesinde 4 yıl boyunca burs alacağını kaydeden Polat, "2018-2019 eğitim öğretim yılında Muş Alparslan Üniversitesi yeni açılacak bölümlerine 245 ön lisans, 325 lisans, 193 lisansüstü öğrenci alacak. 763 yeni bölüm öğrencisiyle birlikte bu yıl toplamda 2 bin 793 öğrenci alacak olan üniversitemiz ülkemizin, şehrimizin, milletimizin ve eğitimin güvencesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemesine devam edecek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.