Muş

Türkiye sandık başında

15:21 24 Haziran 2018
Türkiye sandık başında

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti.

Vali Yıldırım, Sunay Mahallesi'ndeki Vali Adil Yazar Ortaokulu'nda 1105 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Seçimin vatana ve millete hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrasinin en büyük göstergesinin özgür ve hür ortamlarda yapılan seçimler olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Seçimlerin tabi ki özgür olarak yapılması önem arz ediyor. İnsanlar hangi görüşe gönül verdilerse oraya özgürce oylarını kullanırlar. Bu seçimde sistem değişiyor. Burada cumhurbaşkanı ve milletvekili seçilecek. Vatandaşlarımız en güzel şekilde katılımlarını sağlasınlar. Tabi ki burada vatanın, milletin ve bağımsızlığın birliği çok önemli." dedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Her zaman söylüyoruz, terörle yatıp terörle kalkamayız. Bu bölgenin ve Türkiye'nin gündeminden terörü çıkartmalıyız. Terörle hiçbir yere varılamayacağını göstermeliyiz. Bu özgür ortamlarda gerçekleşen demokrasinin gereği seçimlerde zaten bunun için yapılmakta. İsteyen istediği partiye oy versin. İstedikleri görüşü desteklesin. Bundan başka söyleyecek bir şeyimiz yoktur. Demokrasi, şu ana kadar insanlar tarafından icat edilen en güzel yöntem. Biz demokrasinin gereğini yapalım. Terör demokratik bir yöntem değil."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.