Muş

Kurban Bayramı'na doğru

11:37 18 Ağustos 2018
Kurban Bayramı'na doğru

Muş Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yoğunluk yaşanıyor.

Kurban Bayramı öncesinde alışverişlerini sürdüren vatandaşlar, kurbanlık hayvan almak için Karasu Köprüsü yakınlarındaki hayvan pazarına akın etti.

Sıkı pazarlıklar sonucu alındıktan sonra kurbanlıklarını araçla götüren vatandaşlar, satışların geçen yıla oranla arttığını ve fiyatların değişmediğini söylediler.

Varto ilçesine bağlı Alagöz köyünden hayvan pazarına 45 küçükbaş hayvan getirdiğini belirten Faysal Güler, "Muş Hayvan Pazarı'na yeni geldim. Henüz satış yapmadım ancak bekliyorum. Geçen seneye göre satışlarımızın daha iyi olduğuna inanıyorum." dedi.

Hayvan pazarında denetimlerin sıkı bir biçimde devam ettiğini belirten Muş Belediyesi veteriner hekimi Semih Türkcan, hastalıklı hayvanları muayene ettikten sonra hayvan pazarının dışına alınarak gerekli yerlerde dezenfekte işlemleri yaptıklarını söyledi.

Birer saat arayla denetimlere devam ettiklerini aktaran Tükcan, "Giriş çıkışlarda küpe, pasaport ve sağlık muayenesi yapıldıktan sonra hayvanlar içeri alınıyor. Şu anda hayvan pazarında yoğunluk yaşanıyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.