Muş

MŞÜ Rektörü Polat, Bulanık MYO'da incelemede bulundu

14:27 19 Eylül 2018
MŞÜ Rektörü Polat, Bulanık MYO'da incelemede bulundu

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Bulanık ilçesinde açılan Meslek Yüksekokulu binasında incelemelerde bulundu.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ile okulu ziyaret eden Polat, burada incelemelerde bulundu.

Polat, yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılının ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Üniversite olarak yeni eğitim öğretim yılına heyecanla başladıklarını belirten Polat, "Fiziki imkanlarımızı büyük ölçüde tamamladık. Bulanık ve Varto ilçesinde çok az bir işimiz kaldı. Malumunuzdur, geçtiğimiz yıl burada bir Meslek Yüksekokulu açtık. Meslek Yüksekokulumuzda Türkiye'de doluluk oranı yüzde 100'leri bulan üç bölüm açtık ve burada bulunan hocalarımızı getirerek göreve başlattık. 8 öğretim üyemiz de burada görevlerine başladılar. Bulanık'ta özellikle Sayın Kaymakamımız Hacı Bey'e çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Meslek Yüksekokulumuzun fiziki inşaatının kısa sürede tamamlanmasında ve eksikliklerin giderilmesinde hakikaten çok büyük bir payı var." dedi.

İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine, Vali Aziz Yıldırım ve AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek'e de teşekkür eden Polat, onların da bu konuda büyük destekleri olduğunu dile getirdi.

İlçede belediyeye görevlendirme yapılmasının ardından büyük değişiklikler olduğuna dikkati çeken Polat, şunları kaydetti:

"Bunu hem yerelde halkımız biliyor, hem de ülkemiz bunu yakından takip ediyor. İnşallah ben burada 'Okumayan gencimiz kalmasın' sloganı ile bu okulun çok hayırlı hizmetlere adım atacağına inanıyorum. Sayın müdürümüz ve okulumuzun sekreteri de görevlerine başladılar. Onlar da son derece meraklı ve sevdalı olan arkadaşlarımız. Bulanıklı hemşehrilerimizden beklentimiz şudur, buradaki öğrenci kardeşlerimize sahip çıksınlar. Bunları kimselere değil, sadece Bulanıklılara emanet ettik. Rabbim hayırlı etsin."

Kaymakam Uzan ise anlamlı bir günde olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Sayın Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat hocamız Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret etti. Burada Meslek Yüksekokulunun açılmasında büyük bir payı var. Ben kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Bulanık'ta eğitim ve öğretim seviyesi yükseldikçe, gençlerimizin okuma yazma oranı arttıkça inanıyorum ki insanların teröre olan mesafeleri de artacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.