Muş

Muş'ta rafting ve kano heyecanı

13:46 25 Eylül 2018
Muş'ta rafting ve kano heyecanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünce yürütülen "Damla Projesi" kapsamında 8 ülke ile Türkiye'nin farklı illerinden Muş'a gelen gönüllü 40 üniversiteli kız öğrenci, Murat Nehri'nde rafting ve kano yaparak eğlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Su Sporları Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, üniversite öğrencileri, kano ve rafting heyecanı yaşadı.

Muş Su Sporları Kulübü Başkanı ve Kano ve Rafting İl Temsilcisi Şahin Şahin, yaptığı açıklamada, kulüp olarak düzenli kano ve rafting etkinliği düzenlediklerini anlattı.

"Başarılı operasyonlar sonucu bölgemizin huzura kavuşmasıyla ilimize gelen misafirlerimizi huzurlu ve tarihi bir mekanda Sultan Alparslan'ın şehri Muş'ta rafting ve kanoyla buluşturduk." diyen Şahin, sağlanan huzur ortamıyla su sporlarının yoğunluk kazandığını söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İktisat Fakültesinde yüksek lisans yapan Sudanlı Ayla Abdulkadir, Muş'a etkinliklere katılarak çocuklarla gönüllerince eğlendiklerini anlatarak, "İlk defa burada rafting yaptım, çok eğlendim." diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Yeter İnanç ise Murat Nehri'nde rafting ve kano yapma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını belirtti.

Elif Nur da proje kapsamında ilk defa Muş'a geldiğini ifade ederek, "Bolu'dan geldim. Karadeniz'de rafting yapılıyor ama daha önce böyle bir fırsatım olmamıştı. Burada rafting yapma imkanım oldu. dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.