Muş

Korkut'ta el sanatları kursuna ilgi

13:46 04 Ekim 2018
Korkut'ta el sanatları kursuna ilgi

Korkut Halk Eğitim Merkezince açılan el sanatları kursları ilgi görüyor.

Halk Eğitim Merkezinde açılan ve kadınların ilgi gösterdiği dikiş nakış kursu, 3 ay sürecek.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yurdanur Okay, yaptığı açıklamada, merkez bünyesinde giyim, dikiş nakış, kuaförlük ve aşçılık gibi kurslar açtıklarını söyledi.

Kurslarda eğitime başladıklarını aktaran Oktay, "Şu anda yoğun bir talep var. Ancak SODES, İŞKUR projesi kapsamında açıldığı zaman kursiyerlere aylık 400- 500 lira bir ödeme yapılıyor. Kızlarımız en azından kendi malzemelerini alabiliyor. Bu tarz projeler gerçekten önemli ve ailelere katkı sağlıyor. Kadınlarımız evlerinde oturmaktansa burada sosyalleşme imkanı buluyor. Burada yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerle hem sanat öğreniyor, hem de elde ettikleri gelirle ailelerine katkı sağlıyor." diye konuştu.

Merkezde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve seminerler verdiklerini belirten Oktay, bu kursları önemsediklerini ve her yaştan kursiyer aldıklarını aktardı.

Kurs eğitmeni Mukaddes Çakır da kursa katılan ev hanımlarının becerilerini geliştirdiğini söyledi.

İlk yıllarda öğrenci bulmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Çakır, "Şu anda talep kendilerinden geliyor ve kurslara katılarak ayakları üzerinde durmak istiyorlar. Özellikle ücretli kurslar ne kadar fazla açılırsa talep o kadar fazla oluyor. Halk Eğitim Merkezi olarak her türlü katkıyı sağlıyoruz." diye konuştu.

Kursiyerlerden Şefika Özmen (45) ise kurslarda meslek öğrendiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Elde ettiğim gelirle çocuklarımı okutuyorum ve eşime katkı sağlıyorum. Bunun yanında evde kendimize ait eskilerimizi getirip dikiyoruz. Biz artık buraya alıştık. Burası da bizim ikinci evimiz oldu. Eve gittiğimizde canımız sıkılıyor. Burada meslek öğrendikten sonra çocuklarımı daha iyi okullarda okutmak için bir iş yeri açarım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.