Muş

Muş'ta "Çocuklar Sokakta Değil, Sporla Buluşma" projesi

12:37 30 Ekim 2018
Muş'ta "Çocuklar Sokakta Değil, Sporla Buluşma" projesi

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce "Çocuklar Sokakta Değil, Sporla Buluşma" projesi kapsamında açılan badminton kursu öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

Vahit Özmen Ortaokulu Spor Salonu'nda verilen badminton eğitimlerine yaklaşık 150 öğrenci katıldı.

Badminton Milli Takım Antrenörü Cesur Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocukları kötü alışkanlıklardan korumak istediklerini belirtti.

Bu kapsamda çocuklara badminton sporunu öğretmeyi ve bu branşı yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:

"Hedefimiz bu çocuklarımıza dokunabilmek ve bunlara spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktır. Bu projeye 30 öğrenciyle başladık ancak hedefimiz olan 150 öğrenciye ulaştık. Çocuklarımıza sadece spor değil, aynı zamanda eğitim hayatlarında farklı dokunuşlarımız bulunuyor. Bazı kurum amirlerinin verdiği destekle kendilerine kırtasiye ve spor malzemeleri anlamında katkı sunuyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açtığımız badminton kursu kısa sürede büyük bir büyüme kazandı. Çocuklarımız haftanın 6 günü hiç usanmadan bu salona gelip badminton kursuna katılıyor. Burada milli sporcu yetiştirip ülkemizi uluslararası turnuvalarda temsil ederek bayrağımızı dalgalandırmak en büyük hedefimizdir."

Mutlu, Doğu Anadolu Bölgesi'nde çok fazla madde bağımlısı çocuk bulunduğunu vrugulayarak, sokaklarda madde bağımlısı çocuklarla iletişime geçerek onları sporla buluşturabilmek ile ilgili gerekli adımları attıklarını kaydetti.

Öğrencilerden Zuhal Balkaya ise, hem okula gittiğini hem de 7 aydır badminton eğitimine katıldığını belirterek, badminton sporunu çok sevdiğini ve milli takım sporcusu olarak ülkeyi temsil etmek istediğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.