Muş

Vali Yıldırım'a veda yemeği

12:21 03 Kasım 2018
Vali Yıldırım'a veda yemeği

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Tekirdağ Valiliği'ne atanan Muş Valisi Aziz Yıldırım için veda yemeği düzenlendi.

Öğretmenevi Konferans Salonunda verilen yemekte konuşan Vali Yıldırım, vedaların her zaman zor olduğunu ve insanı hüzünlendirdiğini söyledi.

Görevi süresince tek amacının vatana, millete hizmet etmek olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Atanmışıyla, seçilmişiyle, askeriyle, siviliyle, sivil toplum örgütleriyle aynı amaca hizmet etme peşindeyiz. Sizler, bize gönlünüzü, evinizi, yurdunuzu açtınız. Bizler de buna karşılık vermeye çalıştık. Önce hizmetimizle sonra eğer yapabiliyorsak, yapabildiğimiz kadar tebessümümüzle ama hiçbir zaman devletimizin ağırlığı ve yüceliğini yere düşürmemeye çalıştık. Bu her şeyden çok daha önemli. Çünkü devlet teşkilatı tepeden, tırnağa hayatımızı etkileyen bir teşkilattır. İhtiyacımız olan hizmetleri gören büyük bir teşkilattır. Devletsizliğin ne demek olduğunu Suriye’ye, Irak’a, Libya’ya, Afganistan’a bakarak çok net anlayabiliriz. Onun için her zaman devletimizin yanında olmalıyız. Onun çıkarı demek bizim çıkarımız demektir."

Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay da Vali Yıldırım'ın görevi boyunca devletin sağlamış olduğu imkanlar çerçevesinde Muş halkının huzur, refah ve mutluluğu, kamu düzeni ile güvenliğini muhafaza etmenin gayreti içinde olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise Vali Yıldırım'ı devletin atadığı bir bürokrat olarak değil, kendilerinden biri olarak gördüklerini vurguladı.

Asya, "Vatandaşlarımıza devletin gülen yüzünü göstermekten hiç çekinmedi. Nerede, ne zaman bir cemiyetimiz olsa bizlerden biri gibi en önce orada oldu. Yoğun mesaileri arasında vatandaşlarla bir araya gelmekten hiç kaçınmadı. Kendisine bugüne kadar yaptığı herşey için teşekkür ederiz." dedi.

Programa, Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal ile eşi, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve eşi, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.