Muş

Dünya Engelliler Günü

17:43 03 Aralık 2018
Dünya Engelliler Günü

Muş ve Bitlis 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda, Genç Birikim Derneği ile Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı tarafından "farklıyız, farkındayız" sloganıyla etkinlik yapıldı.

Etkinliğe katılan Muş Valisi İlker Gündüzöz, engellileri bir gün değil yılın her günü hatırlamak gerektiğini söyledi.

Her insanın bir engelli adayı olduğunu vurgulayan Gündüzöz, şunları kaydetti:

"Engellilerle ilgili sıkıntıyı aslında ben iki gün önce tecrübe ettim. Oğlum halı sahada top oynarken ayağındaki 3 tarak kemiği kırıldı. Doktorlar 10 gün boyunca yürüyemeyeceğini söyledi. 10 günlük sürede engelli durumu söz konusu oldu ve şu anda engelli arabasıyla okula gidip gelecek. Kendi hayatımda çocuğumun üzerinde kısa sürede engellilerin neler çektiğini daha iyi gördüm. Engelline rağmen spor yapan engeli bile engel olmayan bu vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın bir bölümü doğuştan değil. Bazıları sonradan geçirdikleri trafik kazası ya da hastalıklar nedeniyle engelli olmuşlar. Engellilerimize engelsiz bir yaşam, engelsiz bir şehir ortamı diliyorum. Devletimizin son yıllarda engelliler için yaptığı önemli yatırımlar var ama yeterli değil, daha da ileriye gideceğiz."

Konuşmaların ardından MŞÜ Genç Birikim Derneği ile Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı arasında dostluk maçı yapıldı.

Etkinliğe, MŞÜ Rektörü Prof.Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, rektör yardımcıları ve öğrenciler de katıldı.

- Bitlis

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, öğretmen, sağlık çalışanları ve öğrencilerden oluşan İyilik Ağacı Grubu üyeleri tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Engellilerin, hayatta yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezinde düzenlenen etkinlikte İyilik Ağacı Grubu üyeleri, bazı vatandaşları tekerlekli sandalyelerle dolaştırdı, bazı vatandaşların da gözünü bağlayarak yürümelerini sağladı.

Grup üyelerinden Cemre Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "İnsanlara, engellilerin kendilerini nasıl hissettiğini gösterebilmek ve empati kurmalarını sağlayabilmek amacındayız." dedi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde de İMKB Anadolu Lisesi okul idareci ve öğrencileri tarafından Hükümet Konağı önünde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe katılan Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, engelli bireylerin yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, toplumun tümünün ortak sorunu olduğunu belirtti.

Etkinlik kapsamında engellilerle ilgili bilinci artırmak amacıyla çeşitli gösteriler sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.