Muş

Teslim olan teröristten Türkiye itirafı!

08:27 28 Aralık 2018 5 Yorum Var
Teslim olan teröristten Türkiye itirafı!

Muş'ta 4 yıl önce teröristlerce kandırılıp dağa götürülen genç, jandarmanın uzun süre görüştüğü ailesi tarafından ikna edilip terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Muş'ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK'lı teröristlerce kandırılıp 17 yaşında dağa götürülen 21 yaşındaki A.D'nin ailesine ulaşarak çocuklarının güvenlik güçlerine teslim olması için görüşme yaptı. Uzun süre görüşmeler sonucu aile, ulaştıkları çocuklarından teslim olmasını istedi. Yaklaşık 4 yıldır PKK'nın kamplarında zor günler geçiren A.D, ilk fırsatta kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. İl Jandarma Komutanlığı'nda terör örgütünde bulunduğu süre içerisinde yaşadıkları anlatan A.D, mahkemeye sevk edildi. Hiçbir terör saldırısına katılmadığı belirlenen A.D, "etkin pişmanlık" hükümlerinden faydalanarak serbest bırakıldı.

"Hayvanların dahi yaşayamayacağı yerlerde kaldık"

Yıllar sonra ailesine kavuşan 21 yaşındaki A.D, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. Çocuk yaştayken kandırılıp 2014 yılında terör örgütü kamplarına götürüldüğünü ifade eden A.D, "Dağda farklı yerlerde kaldım. Bize 'Türk devleti Kürt halkına işkence yapıyor' diye propaganda yapıyorlardı. Hayvanların dahi yaşayamayacağı yerlerde kaldık. Her türlü zorlu işleri baskıyla yaptırıyorlardı. Erzak yoktu ve yaşam zordu. Orada kalanların birçoğunun ailesi var. Kardeşleri var, çocukları var. Şu anda çaresizler. Onlara sesleniyorum; Türk devleti, terör örgütünün bahsettiği gibi değil." dedi.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • kerim01 5 yıl önce Şikayet Et
    terör eylemine katılmamışsa bir şansı var devletimiz nazarında.. ama yine de yaşamayı haketmiyor. lakin bazı gerçekleri de gözardı edemiyoruz. kandırılmış kaçırılmış zorla dağa çıkarılmış tehdit edilerek eyleme katılmış olması gibi sebepler de suçu hafifleten nedenler.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    pkk yeterli konforu sağlamadı diyerek , pkk ya taktik veriyor iblis.
    Cevapla
  • ottomans 5 yıl önce Şikayet Et
    Simdiki gencler cok cabuk kandiriliyor nedense
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    iman zaafiyeti ! maalesef, muhafazakar kürt aileler, evlatlarina dîni hassasiyetleri aşilamiyor... aşilamayinca da, çocuklarin terbiyesini sokak veriyor... ilk nesil çok dindar, sonra ki nesiller hiç te öyle degil
  • Baysal 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani hayvanlarin dahi yasayabilecegi yerler olsaydi!!!!!! ne olacakti? yani bu hainliginden vazmi gececek inanmam…….
    Cevapla
  • mehmet erbay 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum bu pıslık kıvırıyor geregını yapın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.