MuÅŸ

Tarlasını biçerken gördü, öyle bir karar aldı ki...

10:32 23 Temmuz 2019 2 Yorum Var
Tarlasını biçerken gördü, öyle bir karar aldı ki...

Muş'ta biçerdöver operatörü Mehmet Özdemir, hasadı yapılan buğday tarlasında 2 yavru ve 4 yumurta bulunan atmaca yuvasıyla karşılaşınca, kontak kapattı. Özdemir ve tarla sahibi Haluk Dizdaroğlu, yumurtadan çıkan yavrular uçuncaya kadar, yuvanın bulunduğu alanı biçmeme kararı aldı.



Merkeze bağlı Sütlüce Mahallesi'nde Haluk Dizdaroğlu'na ait tarlada buğday biçen biçerdöver operatörü Mehmet Özdemir, bir süre sonra iki atmacanın havalandığını gördü. Biçerdöveri durdurup, kuşların olduğu bölgeye giden Özdemir, yuvada 2 yavru atmaca ile 4 yumurta ile karşılaştı. Yuvanın olduğu alanı biçmekten vazgeçen Özdemir, konuyu tarlanın sahibi Haluk Dizdaroğlu ile paylaştı. Dizdaroğlu ve Özdemir, yumurtalardaki yavrular çıkıp uçana kadar bu alanı biçmeme kararı aldı. 

​Muş ovasında kuş türünün fazla olduğunu söyleyen Haluk Dizdaroğlu, her hasat mevsiminde toy, atmaca, bıldırcın gibi kuşların yuvalarına sıkça rastladıklarını belirtti. Yuvaya et de bıraktıklarını belirten Dizdaroğlu, geçen yıl da toy kuşu yuvasında yavru ve yumurtaları görerek onları korumaya aldıklarını ifade etti. 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • yalnız kurt 4 yıl önce Åžikayet Et
    Helal olsun sana kardeÅŸim
    Cevapla Ä°lk beÄŸenen sen ol
  • erdi 4 yıl önce Åžikayet Et
    işte insan rabbim fazlasıyla verir işallah
    Cevapla Ä°lk beÄŸenen sen ol
ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.