Muş

Nesli tükenmekte olan su samuru Varto'da görüntülendi

07:32 02 Kasım 2020 2 Yorum Var
Nesli tükenmekte olan su samuru Varto'da görüntülendi

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tükenmek üzere olan hayvanlar kategorisinde yer alan su samuru, Muş’un Varto ilçesi Özenç köyünde Alparslan 2 Barajı'na geziye giden vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Muş Varto ilçesinden Özenç köyü mevkiindeki Alparslan 2 Barajı kenarına arkadaşlarıyla geziye giden Alper Akkaya isimli vatandaş, gördüğü su samurunu görüntüledi. Bir süre dolaşan ve yiyecek arayan su samuru daha sonra barajın sularına girerek gözden kayboldu.

Alper Akkaya, "Arkadaşlarımla gezi yapmak üzere Varto ilçesinden Özenç köyü mevkiinde bulunan baraj gölü kenarında pikniğe gittik. Ancak bir ara suyun içinden bir canlının çıktığını gördüm. Yaklaşıp çekim yaptığımda bir su samuru olduğunu gördüm. Ben yaklaşık 45 yaşındayım, şimdiye kadar Varto ilçesinde su samuru görmemiştim. Yapılan baraj gölü ile birlikte artık su samurları da görünmeye başladığını gördüm. Türkiye’de çok az sayıda var oldukları bilinen ve belli bölgelerde yaşadıkları tahmin edilen su samurları şimdiye kadar pek görüntülenemiyordu" dedi.
 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Turabi Kemaloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Muş Varto yarlısu köyünde bide OĞLAKÇI köyün dede var su samurları
    Cevapla
  • Muhammed imam 3 yıl önce Şikayet Et
    Hamurpet gölünde de bir tane gördüm. İlgililere duyurun.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.