Muş

53 yıldır ağaç işliyor

11:02 05 Nisan 2021
53 yıldır ağaç işliyor

Batman'dan 30 yıl önce Muş'a taşınan marangoz Mehmet Nuri Erten (69), 53 yıldır ağaçlara şekil veriyor.

Batman'da oturduğu yıllarda bir süre çobanlık yapan, 4 çocuk ve 22 torun sahibi Mehmet Nuri Erten, ahşaba merak sardı. Evinin altındaki ahırda eline aldığı testere ve keser ile başladığı marangoz ustalığını 23 yıl Batman'da sürdüren Erten, Muş’a taşındıktan sonra mesleğini geride bırakmadı. 30 yıldır yaşadığı Muş’ta mesleğini sürdüren Erten, ağaçlara ilk günkü aşkla şekil veriyor. 2 oğlu ve 1 yeğenini de ahşap işleme sanatıyla tanıştıran Erten, evinin bahçesinde kurduğu atölyede beşik, sandık, sandalye, masa, baston, kürsü, kaşık gibi birçok ürün yapıyor.

Ahırda testere ve keserle başladığı marangoz ustalığından bahseden Mehmet Nuri Erten, “Hobi olarak başladığım bu işi 23 yıl boyunca sürdürdüm. Muş’a gelince de aynı işi evimin girişinde dükkanımı açarak, devam ettirdim. 30 yıldır da Muş’tayım. 53 yıldır bu işi yapıyorum. Mesleğimi çok seviyorum ama alttan gelen kimse yok, ona üzülüyorum" diye konuştu.

Kahvehane, lokanta ve evler için masa ve sandalyenin dışında mutfak için de çeşitli malzemeler yaptığını kaydeden Erten, pandemi sürecinde çalışmalarına ağırlık verip, üretimlerini stokladığını söyledi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.