Muş

'Nefes darlığı çeken gençler bizlere yalvarıyordu'

14:23 18 Nisan 2021 5 Yorum Var
'Nefes darlığı çeken gençler bizlere yalvarıyordu'

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Dr. Eren Uyan hem kendi yaşadığı hem de hastaların yaşadığı zorlukları anlattı.

Muş Devlet Hastanesinde Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Mesut Şahin, AA muhabirine, hastalığın henüz bitmediğini ve vatandaşların daha çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Kovid-19 yaşlıya ve gence bakmadan herkese bulaşabilecek bir hastalık. Yoğun bakım sürecinde yaşlısını da gördük gencini de gördük." dedi.

Şahin, randevu alan vatandaşların mutlaka aşı olması gerektiğini ifade etti.

"Bu hastalığın hafife alınacağı bir tarafı yok"

Şahin, yoğun bakımdan çıktıklarında aşırı terleme nedeniyle koruyucu kıyafetlerini değiştirdiklerini söyleyerek, "Gerçekten çok zorlu bir süreç. İnsanlar dışarıda normal maske bile takmaktan acizken biz yoğun bakımda tulum giyiyoruz. Bu süreçte insanların bunları düşünerek çok dikkatli olması gerekiyor." diye konuştu.

Kurallara uyulmazsa sağlık camiasının daha da yıpranacağını, çok zorlandıkları zamanlar olduğunu söyleyen Şahin, şunları kaydetti:

"Bize yürüyerek gelip, hayatını kaybeden hastalarımız da olmuştur. Hastaneye çok kötü bir şekilde gelip bizi dinleyip tedavisini düzgün alıp, iyi bir şekilde taburcu ettiğimiz hastalarımız da oldu. Bu hastalığın hafife alınacağı bir tarafı yok. Bilinci yerinde olan hastalar bizi tulumla gördüklerinde korkuyorlar. Bize gelen hastalara nefes oluyoruz. Sorumlu olduğum yoğun bakımda kendi akrabalarımı ve yakınlarımı da kaybettim. Elimden hiçbir şey gelmemesi çok üzücü bir durum."

"25-30 yaşındaki gençlerin nefes açlığı içerisinde bizlere yalvardığını gördük"
Kovid-19'u yendikten sonra görevinin başına dönen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Dr. Eren Uyan da hastalığı insanlara anlatmakta zorluk çektiklerini ifade etti.

Uyan, hastalık sürecinde hamile olan eşinden ve 2 yaşındaki çocuğundan kendisini olabildiğince izole etmeye çalıştığını belirterek, sırtında, belinde yaralar varmış gibi ağrılarının olduğunu, kıpırdayamaz hale geldiğini aktararak, "Akciğer sorunları yaşamadım ancak ciddi eklem ağrıları yaşadım. Kendimi çok güçsüz hissettim. Özellikle eşime ve çocuğuma bulaştırmaktan çok korktum. O kadar ağrı ve acılarımın içerisinde kendimden daha çok onları düşünmek zorunda kaldım. Böyle zor bir süreç geçirdim." dedi.

Uyan, "Serviste 25-30 yaşındaki gençlerin nefes açlığı içerisinde bizlere yalvardığını gördük. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Buna rağmen dışarıdaki insanların temizliğe, maske ve mesafe kurallarına uymuyor olması bizi gerçekten derinden üzüyor." sözlerine yer verdi.

 

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    bırakın ne halleri varsa görsünler diyeceğim ama arada masumlar da var.Tedbirlere dikkat etmeyenler katildir,kasden insan öldürme günahına ortaktırlar.
    Cevapla
  • trumpın ilacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump nefes alamazken 1 günde işe geri döndüren ilaç nerde? regeneron niye getirtmiyor devlet. gerekirse kacak kopyasını yapalım çok pahalıysa. işe yaradığını doğruladı FDA
    Cevapla
  • Aplarslan Ak 3 yıl önce Şikayet Et
    sen de yedin trump in seçim oyununu. planli bir senaryo oynadi seçim öncesi..
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen Trump mısın o dediğin elitler için ve üretimi az olabilen.....
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    abiciğim bizde kontrol denetleme mekanizması yüzde 10-15 lerde izmirde özel okulda 5 yıl çalıştım bir tane yemekhaneye sağlıkçı gelsinya 1 tane zabıta gelsin baksın ne yediyorsunuz bu çocuklara desinya yok abi depoda çorba malzemesi kurtlanmış aşçıda bakmıyor çorbada yoğun kurtlar çıktı. 3 çeşit yemeğin maliyeti 5 tl velilerden yönetim 15 tl alıyordu. kolejin ismi eğitim ve yemekten dolayı HATA koleji olması gerekirdi.ancak hatay koleji koymuşlardı.
    Cevapla
  • devlet 3 yıl önce Şikayet Et
    Git şikayet et. Cimer de olur. Madem bu kadar duyarlı bilinçli bir vatandaşın neyi beklediği anlaşılır bir şey değil
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    izmirde sokaklarda kontrol yok yasak günleri yollarda çevirme yok bir iki çevirme olsa halk korkar çıkmaz akşam 20:00 de heryer kalabalık kaynıyor trafik kaynıyor. ortada 2 tane zabıta görmezsin belediyenin pandemiye kontrol ve denetlemesi yok çık lokantada yakın mesafede oturum düzeni bir bak ya çalışanı kontrol et oda yok
    Cevapla
  • tuna 3 yıl önce Şikayet Et
    haklısın izmirde herkes sokaklarda geziyor polis ve zabıta karakoldan dısarıya cıkmıyor
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tunç Abimize laf yok. ..Yüzde 70 az yüzde 99 verin hizmeti görün. ....
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske baskınları yapın,böyle olmaz
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Olur abi...Dayağı atar arka kapıdan çıkarlar. ....
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.