Muş

Muş'ta kışın ölüme terk edilen canlara sahip çıkıyor

09:28 03 Ocak 2026 2 Yorum Var
Muş'ta kışın ölüme terk edilen canlara sahip çıkıyor

Muş'ta yerel sanatçı Önder Elaraslan (55), yazın çeşitli işlerde çalıştırılan kışın ise ölüme terk edilen at ve eşeklere sahip çıkıyor.

Kent merkezine bağlı Çöğürlü köyünde yaşayan yerel sanatçı Önder Elarslan, yaz aylarında çeşitli işlerde kullanılan ancak kış mevsiminde kaderine terk edilen sahipsiz at ve eşeklere sahip çıkıyor.

  • Yıllardır besicilikle uğraşan ve hayvan sevgisiyle tanınan Elarslan, boş vakitlerinde sokak sokak gezerek sahipsiz at ve eşekleri tespit ediyor.

  • Kendisine ulaşan ihbarları da değerlendiren Elarslan, hayvanları ahırına getiriyor.

  • 10 koyununun bulunduğu ahırı ikiye bölen Elarslan, sahipsiz at ve eşeklerin beslenme ve bakımı üstleniyor.

 Önder Elarslan

 

“Hava isterse -30 derece olsun” dediler cuma namazını dışarıda kıldılar“Hava isterse -30 derece olsun” dediler cuma namazını dışarıda kıldılar

Aydın'da cenazeler karıştı iddiası! Gerçek definden sonra ortaya çıktıAydın'da cenazeler karıştı iddiası! Gerçek definden sonra ortaya çıktı

Karısından gördüğü şiddet hayatını kararttı: Sokaklarda yaşıyorKarısından gördüğü şiddet hayatını kararttı: Sokaklarda yaşıyor

"İŞLERİ BİTİNCE DE DIŞARI SALIYORLAR"

Allah rızası için hayvanlara sahip çıktığını belirten Elarslan, boş vakitlerinde onlara şarkı da söylüyor.

Sürece dair konuşan Elarslan, şunları söyledi: 

"Yaz mevsiminde maalesef bu hayvanları çeşitli işlerde çalıştırıyorlar. Kış mevsiminde yem pahalı olunca, işleri bitince de dışarı salıyorlar. Allah rızası için şehrin neresi olursa olsun fark etmeksizin nerede bir sahipsiz hayvan görsem, getirip bakıyorum. Kendi gücüme göre 10 tane koyunum var. Ahırımın geri kalan kısmına elimden geldiğince sahipsiz hayvanları dolduruyorum. Komşulardan hayvanları beslemek için birer torba destek amaçlı saman istiyorum. Sağ olsunlar köylüler, komşular ilgisiz kalmıyorlar."

 Önder Elarslan ve baktığı katırlardan biri.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Fikirsiz fikri 1 gün önce Şikayet Et
    Değişik işlenmiş ürün olarak geri dönmeyecekse helal olsun sana. Allah senden razı olsun.
    Cevapla
  • Neden 1 gün önce Şikayet Et
    Allah'ın bu dilsiz kullarını ölüme terkedenler Allah'ın huzurunda kendilerine NEDEN diye sorulduğunda ne cevap vereceklerini düşünseler bunu ASLA YAPMAZLARDI.
    Cevapla
  • İlteriş 1 gün önce Şikayet Et
    Yav sen güzel adamsın arkadaş rabbim ömrüne bereket gücüne güç versin rabbim seni darda koymasın.
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    RABBİM cellecelaluh razı olsun yaratanın hatırına yaratılanı korumak merhamet li olmak negüzel duygu
    Cevapla
  • Taycan 1 gün önce Şikayet Et
    insALLAH Sucuk olarak donmez
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.