Nevşehir

Kapadokya bölgesine 11 milyon lira turizm hibe desteği

15:28 13 Ekim 2015
Kapadokya bölgesine 11 milyon lira turizm hibe desteği

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü, Kapadokya bölgesinde turizm sektöründeki yatırımcılara 11 milyon liralık hibe desteği sağlayacak.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çağrı dönemlerinde proje sunan ve projeleri incelemeler sonucunda uygun bulunan 35 girişimci ile TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü arasında kırsal turizm yatırım sözleşmesi imzalandığını belirtti.

Kırsal turizm projeleri tamamlandığında Nevşehir'in yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırıma kavuşmuş olacağını söyleyen Asiltürk, "Söz konusu yatırım tutarının 11 milyon liradan fazlası ise TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü tarafından yatırımcılara hibe olarak ödenecek" dedi.

Kırsal alan olarak tanımlanan ve nüfusu 20 binin altında olan yerleşim yerlerine yapılan yatırımların desteklendiğini ifade eden Asiltürk, yatırımı tamamlanan işletme sahiplerine yaklaşık son iki yılda 2 milyon lira hibe ödemesi yapıldığını kaydetti.

Asiltürk, "Sözleşme imzalanan projelerin 30’u konaklama tesisi, 5’i ise restorant yatırımıdır. 35 yatırımın 18’i Göreme Beldesi'nde, 6’sı Uçhisar Beldesi, 3’ü Avanos, 3’ü Ürgüp, 2’si Mustafapaşa köyü, 2’si Ortahisar Beldesi ve 1’i ise Göre Beldesi’nde gerçekleştirilmekte" dedi.

Kapadokya'nın Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu dile getiren Asiltürk, "Özellikle tarih, kültür ve inanç turizmi değerleri açısından ön sıralarda yer alıyor. Kapadokya dünya turizminin gözde merkezlerinden biri konumunda. Bu nedenlerle Nevşehir’de en önemli sektörlerden olan turizm sektörüne sağlanan destekler ayrı bir öneme sahip. Kırsal turizm kapsamında farklı alanlarda kurulacak tesisler hem Nevşehir’de turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.