Nevşehir

"Esed seçimle gelse de bu olaylar durmaz"

11:22 26 Ekim 2015
"Esed seçimle gelse de bu olaylar durmaz"

 Bayırbucak Türkmen bölgesi komutanlarından Albay Abu Fadıl (Ahmet Arnavut), Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’in seçimle yeniden göreve gelmesinin ülkedeki olayları durdurmayacağını belirtti.

Fadıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed'in "Devlet başkanlığı seçimlerine katılmaya hazırım" şeklindeki açıklamasına ilişkin, Suriye'de demokrasi olmadığını, 1970'den beri seçime tek aday girdiğini anlattı.

Rusya'nın, Suriye'de yapılması planlanan seçime destek olduğunu öne süren Fadıl, şöyle devam etti:

"Beşar Esed seçimle gelse de bu olaylar durmaz. Daha 50 sene devam eder. Beşar Esed başkanlığı terk ederse, dünya devletlerinin gözetiminde millet kendi sevdiği birini seçimle başkan seçerse Suriye’nin olayları durur. Suriye’de 1970’den beri seçimler tek adayla olur. Cumhurbaşkanı seçimi yapılır Esed tek başına girer. Beşar Esad'ın karşısında başka aday yok."

- Lavrov’un yardım talebi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Suriye'deki muhaliflere hava desteği vermeye hazır oldukları yönündeki açıklamasını da eleştiren Fadıl, "Suriye’de bugüne kadar 400-500 bin şehit verdik, Rusya bunların rejimle birlikte katilidir. Çünkü Rusya rejimin dostu rejimin kardeşidir" dedi.

Fadıl, Rusya'nın, sadece DAEŞ'le savaşmalarını istediğini, kendilerinin ise hem IŞİD hem de rejimle savaşacağını bildirdi. 

-"IŞİD ile rejim el ele"

Fadıl, Rusya’nın ana hedefinin muhalifleri sadece DAEŞ’e karşı savaştırmak olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Bizim güvendiğimiz önce Allah sonra Müslüman devletlerdir. Biz Rusya'dan keramet istemiyoruz, yardımı gelse de bize ziyan. ABD üç sene oldu, dünya koalisyonu yaptı IŞİD'i vurmak için ama şimdiye kadar kaç tane IŞİD öldürdü? Rusya geldi geleli tüm muhaliflerin karargahlarını vurdu, nerede Müslüman yeri var, nerede bir sivil toplanma yeri var Rusya orayı vuruyor, IŞİD'e yaklaşmıyor. IŞİD Rakka’da ama ne ABD ne Rusya Rakka’yı vurmuyor. İdlib'te, Lazkiye kırsalında, Şam'da, Dera'da mücahitlerin olduğu yerleri vuruyorlar. Rakka’ya yaklaşan yok. Bunlara silah da veriyorlar kuvvetlensin diye, IŞİD ile rejim el ele."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.