Nevşehir

Nevşehir'de yetimlere destek standı açıldı

15:07 07 Kasım 2015
Nevşehir'de yetimlere destek standı açıldı

İnsan Hak ve Hürriyetleri Nevşehir İnsani Yardım Derneği, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yetimlere destek standı açtı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan dernek başkanı Baki Öncel, "Nevşehir Yetimlerine Sahip Çıkıyor" sloganıyla yetimler için çalışma yaptıklarını söyledi.

Nevşehir’de bu yıl yaptıkları araştırmalarda 176 yetim tespit ettiklerini ifade eden Öncel, bunlardan 94’ünün giderlerini sponsorlar aracılığıyla karşıladıklarını dile getirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile koordineli olarak çalıştıklarını vurgulayan Öncel, Nevşehir, Türkiye ve İslam coğrafyasındaki yetimlere sahip çıkmak için kampanyalar yürüttüklerini anlattı.

Sürdürülen yetim sponsorluk sistemi ile 52 ülkede yaklaşık 70 bin yetime düzenli destek sağlandığına vurgu yapan Öncel, şunları kaydetti: 

"Ayda 100 lira ile bir yetimin eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına katkı sağlanabilmektedir. Yetimlerin tüm giderlerinin karşılanması için yürütülen kampanya çerçevesinde halkımızı bilinçlendirmek amacıyla Nevşehir’de yetim destek standı açtık. Burada hem halkımızı yetimlere sahip çıkılmasının gerekliliği konusunda bilgilendiriyoruz, hem de bir yetime sponsor olmak isteyen hayırseverlerin işlemlerini tamamlıyoruz. Yetim destek standımız 20 Kasım’a kadar açık olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.