Nevşehir

Araçları "kadın titizliğiyle" temizliyor

10:13 15 Aralık 2015
Araçları "kadın titizliğiyle" temizliyor

Nevşehir'de, kadın sürücülerin araçlarını temizletmek için yer bulmakta zorlandıklarını gören Gül Çetiner (45), "bayan eli değsin" sloganıyla hizmete açtığı oto yıkama işletmesinde müşterilerine hizmet veriyor. 

Daha önce tekstil sektöründe çalışan Çetiner, aracını yıkatmak için yer bulmakta sıkıntı çekince kadın sürücülere yönelik oto yıkamacılar olması gerektiğin fikrinden yola çıkarak kendi işletmesini kurdu. İki hafta önce oto yıkama işletmesi açan Çetiner, müşterilerinin araçlarını "kadın titizliğiyle" temizliyor.

Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu işe girme fikrine önceleri ailesinin karşı çıktığını ama daha çok erkeklerin hizmet verdiği bu sektöre girmek için fikrinden vazgeçmediğini belirtti.

Oto yıkama hizmetini, kadınların erkeklerden daha iyi yapabileceğini savunan Çetiner, müşterilerin kendisiyle karşılaştıklarında ilk etapta şaşkınlık yaşadıklarını ancak, daha sonra destek ve tebriklerini ilettiklerini ifade etti.

İş yerini açalı kısa süre olmasına rağmen müşterilerinden yoğun ilgi gördüğünü aktaran Çetiner, "İki haftadır araç yıkıyorum, hiçbir tepki almadım aksine destek ve tebrikler alıyorum. İşimden de  çok memnunum. Bir gelen müşteri birkaç gün sonra yeniden geliyor. Sıcak bekleme salonumuzda sürekli çayımız, kahvemiz var" diye konuştu.

İşlerini büyütmek istediğini ve kadınlara istihdam oluşturmayı hedeflediğini anlatan Çetiner, şunları söyledi:

"Kadınların yapamayacağı hiçbir şey olmadığını bir kere daha burada öğrendim. Bu işletmeyi iyi ki açmışım, çok memnunum. Daha çok kadın sürücüler ilgi gösteriyor. Hatta biraz daha kendimi toparladığım zaman işimi de geliştirmek istiyorum. Belki yine sadece kadınların çalıştığı bir ikinci şubeyi de açarım veya yanıma başka kadın elemanlar alabilirim. Kendim de araç sahibiyim, daha önce araç yıkatmak istediğimde bayanlar için girip oturabilecek bir mekan yoktu. Kadınlar ayakta 40-45 dakika arabalarının yıkanmasını beklerdi. En sonunda hem kadınların bu mağduriyetini gidermek hem de kendi işletmemi kurmak için oto yıkama işine girdim." 

Çetiner, kadınlara seslenerek, "Evde oturmasınlar, tüketici değil üretici olsunlar. 'Küçük paralarla neler yapabiliriz' diye düşünsünler ve yapsınlar, emeklerinin karşılığını mutlaka alırlar.  Erkeğin yaptığı her şeyi kadınlar da yapabilir" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.