Nevşehir

Nevşehir'de "Gönüllü Kardeş Aile" projesi başlatılıyor

15:35 02 Ocak 2016
Nevşehir'de "Gönüllü Kardeş Aile" projesi başlatılıyor

İhtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatılması amacıyla Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi ve Nevşehir İHH işbirliği yaptı

 Sağlık-Sen Nevşehir Şubesi ile İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği işbirliğinde "Gönüllü Kardeş Aile" projesi uygulanacak. 

Sağlık- Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatılması amacıyla başlatılan proje kapsamında gönüllü kardeş ailelerin  belirleneceğini, dört aileden oluşturulan gönüllü gruplara bir yardıma muhtaç aile önerileceğini kaydetti.

Gündüzpolat, ihtiyaçlı ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gönüllü ailelerin çalışma yapacağına işaret ederek, yapılan işbirliğinde güzel sonuçlar alacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Ailelerin İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından tespit edilmekte olduğunu belirten Gündüzpolat, şunları kaydetti:

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ümmeti olarak özellikle Müslüman coğrafyasının zulüm altında olduğu şu günlerde kimsesizlerin, düşkünlerin, yetimlerin ve vatanından uzakta olan din kardeşlerimizin yanında olmak, yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak için böyle bir kampanya başlatalım istedik. Kampanyamızda 4 gönüllü kardeş aile bir aileden sorumlu olacak, acil ihtiyaçlar ve iaşe konusunda yardımcı olacaktır. İlimizdeki aileler, yetimler ve mülteci ailelere ulaşacağız. Yardım edilecek ailelerle yardım edecek aileleri buluşturmaya yönelik olacak olan bu çalışmanın duyarlılık gösterecek vatandaşlarımız sayesinde muvaffak olacağına inanıyorum."

Gündüzpolat, gönüllü aile olmak isteyen hayırseverlerin başvurularını almaya başladıklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.