Nevşehir

Kadınlar için üniversite ve emniyet işbirliği yaptı

10:22 12 Ocak 2016
Kadınlar için üniversite ve emniyet işbirliği yaptı

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nin (NEÜ) girişimiyle İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği kurulduğu bildirildi.

NEÜ’den yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin kurulduğu günden bugüne bilimsel araştırma ve faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk çalışmaları ile de ülkesine ve bölgesine hizmet etmeye devam ettiği kaydedildi.

Daha yaşanılır bir toplum için her bireye ayrı ayrı görevler düştüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"NEÜ olarak kadınların uğradığı şiddeti engellemek adına önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Üniversitemizin ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin girişimleriyle İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği faaliyete geçmiş bulunmaktadır. Üniversitemiz ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliğini kurumsal bir zemine oturtan bu birim sayesinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve şiddetle mücadelede daha etkin ve sürdürülebilir sonuçların alınabileceğini düşünmekteyiz. Bu birim aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, kadına yönelik şiddetin ve erken evliliklerin önlenmesine yönelik farkındalığın artırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliği algısının benimsetilmesi adına önemli bir eksiklik de giderilmiş olacaktır. Elbette bu durum bir görev duygusunun dışında bir yaşam biçimi gibi algılanıp içselleştirilmelidir ve gelecek nesillerimiz böyle bir bakış açısı ve kültürle yetiştirilmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.