Nevşehir

Kapadokya'da kar yağışı

12:07 15 Mart 2016
Kapadokya'da kar yağışı

Kapadokya bölgesinde gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, Göreme ve Uçhisar'daki peribacalarında güzel görüntüler oluşturdu. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, hatıra fotoğrafı çektirdi, kar topu oynadı.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, mart ayında kar yağışıyla ayrı bir güzelliğe büründü.

Peru’dan, bölgenin tarihi ve turistik mekanlarını gezmek için geldiğini belirten Rodrigo Valdivia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'da karla karşılaşacaklarını tahmin etmediği için hazırlıksız yakalandığını söyledi.

Kapadokya'nın doğal yapısına hayran kaldığını aktaran Valdivia, bölgeye yaz aylarında tekrar gelmek istediğini dile getirerek, "Dünyanın hiçbir yerinde böyle ilginç yapılar yok. Kapadokya mükemmel bir yer" diye konuştu.

- İlk kez kara dokundu

Malezya'dan bölgeye gelen turistlerden Khairani Binti Khairuddin Ahmad da ülkesinde kar yağmadığını belirterek, ilk defa geldiği Kapadokya'da ilk kez kara dokunmanın sevincini yaşadığını ifade etti. Ahmad, "Burada çok eğleniyoruz, çok heyecanlıyız. Kapadokya’ya yeniden gelmeyi çok istiyorum" dedi.

Jais Binti Abd Malek ise İstanbul, Bursa ve Pamukkale'nin ardından geldikleri Kapadokya'da kar yağmasının kendileri için sürpriz olduğunu, Türkiye’ye hayran kaldığını ifade etti.

İspanyol turist Stephanie Sol Meli Krawitz de şaşırdığını söyleyerek, "Kara hazırlıklı değildik ama çok memnun olduk çünkü biz burada sıcak havayla karşılaşmayı bekliyorduk. Buna rağmen burayı beyazlar içinde görmekten çok mutluyuz, kar buraya ayrı bir güzellik kattı" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.