Nevşehir

Kapadokya'da hafta sonu yoğunluğu

16:00 09 Nisan 2016
Kapadokya'da hafta sonu yoğunluğu

Peri bacaları, kayadan oyma evleri, vadileri ve sıcak hava balonlarıyla tarih ve kültürün bir arada bulunduğu, yılda ortalama 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan bölgede, hafta sonları öğrenci gruplarının katılımıyla müze ve ören yerlerinde gözle görünür ziyaretçi artışı dikkati çekti. Türkiye'nin dört bir yanından hafta sonları düzenlenen tur programları ile lise, üniversite öğrencileri ve meslek gurupları, müze ve ören yerleri önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Paşabağları, Uçhisar gibi tarihi ve turistik merkezleri ziyaret eden gruplar, rehber eşliğinde bölgeyi gezerek bilgi alıyor.

İstanbul’dan bölgeyi gezmeye gelen Semire Işık, Kapadokya'nın doğal dokusu nedeniyle çok farklı havası bulunan bir yer olduğunu, bölgeyi gezdikten sonra balon turuna katılacağını söyledi.

Canan Sümen ise Niğde Üniversitesinde okuduğu yıllarda bölgeye geldiğini ve çok beğendiğini belirterek, "Arkadaşlarıma tavsiye ettim ve grup oluşturup geldik. Yarın da balona bineceğiz bölgeyi havadan görme imkanımız olacak. Ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden birisi." dedi.

Tuğba Yıldırım da bölgenin her mevsim görülmesi gereken bir yer olduğunu, mistik ortamda bulunmak isteyenlerin mutlaka Kapadokya'ya gelmesi gerektiğini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.