Nevşehir

Nevşehir'den kısa kısa

17:58 19 Nisan 2016
Nevşehir'den kısa kısa

Uçhisar beldesinde İl Müftülüğü ve belediye tarafından "Kutlu Doğum" programı düzenlendi.

Belediye düğün salonunda Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda Hz. Muhammed’in hayatından örnekler aktarılan sinevizyonun gösterimi yapıldı.

Programa, Belediye Başkanı Ali Karaaslan, müftü yardımcısı Yaşar Bolat ve vatandaşlar katıldı.


- Gülşehir noteri görevine başladı

Gülşehir ilçesinde Hacer Dinç'in Aksaray Ortaköy Noterliği'ne atanması sonrası boşalan Gülşehir Noterliği'ne, Trabzon Şalpazarı Noteri Hayriye Belkıs Akpınar atandı.

Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, göreve başlayan Akpınar'ı ziyaret ederek yeni görevinde başarı diledi.

Akpınar, burada yaptığı açıklamada, doğal ve kültürel yapısıyla öneme sahip olan ilçede görev yapmaktan mutlu olacağını ifade etti.


- Ceneviz Vadisinde çevre düzenlemesi yapıldı

Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesinde bölgeye özgü kayadan oyma mağaraların bulunduğu Ceneviz Vadisinde çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, tarihi ipek yolunun önemli güzergahlarından olan vadide Bizans dönemine ait yerleşim alanları ve tarihi taş köprünün olduğunu hatırlatarak, çalışmaların tamamlanmasının ardından Ihlara vadisine alternatif bir alan olacağını kaydetti.

Yürekli, "Beldenin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için sürdürülen çalışmalar tamamlandığında, Kapadokya bölgesindeki turizm çeşitliliğinin artırılması amacına hizmet eden bir neticeye ulaşmış olacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.