Nevşehir

"Sana bir kaktüsüm var" kampanyası

15:01 17 Mayıs 2016
"Sana bir kaktüsüm var" kampanyası

Nevşehir'de yaşayan bedensel engelli Rukiye Çehri'nin kaktüs sergisi açma hayali, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen kampanyayla yerine getirildi.

Nevşehir Gençlik Merkezi'nde kaligrafi kursuna katılan 29 yaşındaki Çehri’nin kurstaki arkadaşlarına kaktüslerin bir engelli için bakımı en kolay bitki olduğunu ve gelecek yıllarda yetiştirdiği kaktüslerden bir sergi açmayı düşündüğünü ifade etmesi üzerine merkezin yetkilileri harekete geçti.

Çehri'nin hayalini gerçekleştirmek için "Sana bir kaktüsüm var" isminde sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldı. Kampanyaya, Nevşehir başta olmak üzere birçok ilden, Macaristan'dan ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ile eşinden destek geldi.

Kampanya kapsamında toplanan 70 kaktüs, Nevşehir Gençlik Merkezi'ne getirildi.

19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında bir alışveriş merkezinde kaktüs sergisi açılarak Çehri'nin hayali gerçeğe dönüştürüldü.

Açılışa katılanlarla kurdeleyi kesen Rukiye Çehri, herkesin kendisi için bir şeyler yapmasının tarifsiz bir mutluluk olduğunu söyledi.

Nevşehir Gençlik Merkezi Müdürü Selahattin Ersen Dörtkol ise böyle bir etkinliğe vesile olmanın önemine işaret etti.

Gençlik Haftası kapsamında yarın akşama kadar açık kalacak sergide, 70 kaktüsün yanı sıra, 58 resim, 7 mozaik çalışması ve 5 ebru sergileniyor.

Serginin açılışına, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.