Nevşehir

İtalyan bilim adamları heyeti yeraltı şehrini inceledi

12:21 31 Mayıs 2016
İtalyan bilim adamları heyeti yeraltı şehrini inceledi

İtalya'nın Degli Studi Della Tuscia ve Napoli Federico ll Üniversitesinden bir heyet, Nevşehir'deki yeraltı şehrinde incelemelerde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nevşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediliyor. Bu kapsamda yeraltı şehrinde yürütülen çalışmalar yabancı bilim adamlarının ilgisini çekiyor.

Napoli Federico ll Üniversitesinden Prof. Dr. Raffaella Pıerobon Benoıt ve Degli Studi Della Tuscia Üniversitesinden 3 kişilik inceleme heyeti, burada arkeolojik araştırma ve temizlik çalışmalarını yürüten Belediye ve Müze Müdürlüğünün teknik ekibi ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı yetkililerinden bilgi aldı.

İki yıl önce Nevşehir Belediyesinin öncülüğünde başlatılan çalışmalarda ortaya çıkarılan bulgular konusunda bilgilendirilen heyet üyeleri, yeraltı şehrinde ortaya çıkarılan kilisenin fresklerini de inceleme imkanı buldu.

Yeraltı şehrindeki inceleme sonrası düşüncelerini aktaran konuklar, ortaya çıkartılan değerlerin Kapadokya tarihine ve bölgenin turizm açısından gelişimine önemli katkılar sunacağına inandıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.