Nevşehir

Pedallar "çocuklar okusun" diye dönüyor

11:18 08 Mart 2017
Pedallar "çocuklar okusun" diye dönüyor

BEHÇET ALKAN / DİLAVER CAN - Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bir okulun bisiklet kulübü üyesi öğretmen ve öğrencileri, belde ile köylerdeki çocuklara kitap ulaştırmak için pedal çeviriyor.

Gülşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bisiklet Kulübünce başlatılan "Okuyorum, Geziyorum Projesi" kapsamında öğretmen ve öğrenciler, belde ile köylerdeki ilkokullara bisikletlerle kitap götürüyor.

Gönüllü bağışçılardan ve okul imkanlarıyla toplanan hikaye kitaplarını bisiklete monte edilen römorka yükleyen grup, konvoy halinde zorlu yolları aşarak okullara ulaşıyor. Bugüne kadar onlarca okulu ziyaret eden gönüllüler, öğrencilere hem bisiklet sporunu hem de okumayı sevdirmeye çalışıyor.

Gruba bisikletiyle eşlik eden okul müdürü Mehmet Ulaş Özsoy, AA muhabirine, bağışçıların katkılarıyla temin ettikleri kitapları, konvoy halinde köy okullarına ulaştırdıklarını söyledi.

Çocukların hem fiziksel hem zihinsel açıdan gelişmesine imkan sağlamak istediklerini vurgulayan Özsoy, "Öğrenciler için farklı bir etkinlik oluyor." dedi.

Kitapların yüklendiği bisikleti kullanan idari işler memuru İsmail Gökşen de dağ tepe demeden her hafta farklı bir okula ulaşmak gayesiyle pedal çevirdiklerini anlattı.

Gökşen, "Uzun yollar gidiyoruz, hem spor yapmış oluyoruz hem de çocukları okumaya teşvik ediyoruz. Bisikletli kütüphaneyi taşırken büyük mutluluk duyuyorum. Yüküm ağır, yollarda sıkıntı çekiyoruz ama çocuklara kitapları ulaştırdığımızda yorgunluğumu atıyorum." ifadelerini kullandı.

- "Bisikletli kütüphane kültür yolculuğunda"

Kulüp başkanı ve danışman öğretmen Cihan Cambaz ise kitabın bisikletle getirilmesinin ilkokul öğrencilerinde farklı bir heyecan yarattığına dikkati çekti.

Bu etkinlik sayesinde okumanın çocuklar için eğlenceli hale geldiğini vurgulayan Cambaz, "Bisikletle gelen ağabey ve ablalarının kitap hediye etmesi çocukları çok mutlu ediyor. Uzun yollar aşılıyor, bayırlar çıkılıyor. Köylerde çocuklar kitabı alınca hemen heyecanla okumaya başlıyor. Bisikletli kütüphane olunca çocukların dikkatini çekebiliyor ve okumak onlar için eğlenceli hale geliyor. Farkındalık oluşturan bisikletli kütüphane, kültür yolculuğuna devam edecek." şeklinde konuştu.

Gönüllü öğrencilerden Melike Dobada, köy okullarındaki çocuklara hem sporu hem kitap okumayı sevdirmek için başlatılan projede yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Okullarda öğrencilerin kendilerini coşkuyla karşıladığını anlatan Dobada, "Bu proje sayesinde hem sağlık için bisiklet sürüyorum hem köy okullarına kitap götürmekten keyif alıyorum." dedi.

Aldıkları kitabı okul bahçesindeki bankta okumaya başlayan minik öğrencilerden Yusuf Buğra Ay (9) ise hediyesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.