Nevşehir

"Harika matematik sergisi" Göreme'de

15:02 02 Mayıs 2017
"Harika matematik sergisi" Göreme'de

Çocuklara matematiğin temel konularını öğretmek için oluşturulan gezici "Harika matematik sergisi" Göreme’de meraklılarıyla buluştu.

Katar Ulusal Bankası QNB Finansbank'ın ana sponsorluğunda ve Göreme Belediyesinin iş birliğiyle hazırlanan sergi, Göreme Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu'nda çocuklarla buluştu.

Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği ve ilköğretim matematik dersi öğretim programına da uygun oluşturulan sergi ile çocuklara matematik sevgisi aşılanıyor.

Öğrenciler, "dans eden geometri", "haydi yuvarla", "kule yapalım", "aynadaki kim" ve "dev küp" modüllerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

Sergi sorumlusu Oğuzhan Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin çocuklara matematiği daha eğlenceli hale getirerek sevdirmek amacıyla çeşitli illeri ziyaret ettiğini belirtti.

Özlü, matematiği 20 farklı ünite ile işlediklerini belirterek, "Analitik düşünce ve derinlemesine sorgulama için teşvik eden, iletişim kurmaya cesaretlendiren ve çocukların deneyimlerini paylaşabilecekleri eğlenceli, interaktif bir sergi oluşturduk. Gezici tırlarımızla bu sergiyi Türkiye'nin birçok bölgesine giderek, yüz binlerce öğrenciye ulaşıyoruz." dedi.

Bugüne kadar 20 binden fazla öğrenciye ulaşan serginin Kapadokya'dan sonraki durağının Mersin ve Konya olacağı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.