Nevşehir

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger Nevşehir'de

14:22 13 Temmuz 2017
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger Nevşehir'de

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, AB tarafından finanse edilen "Türkiye'deki uluslararası koruma başvurusu sahipleri için koruma mekanizmalarının güçlendirilmesi" projesi kapsamında "Karasoku Çok Yönlü Destek Merkezi"nin açılışını gerçekleştirdi.

Berger, ilk olarak Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti.

AB işbirliği ile kentte hizmete kazandırılan çalışmalar hakkında bilgi alan Berger, daha sonra, 7 milyon 500 bin avro bütçeli, mülteci ve sığınmacıların ikamet ettiği çeşitli illerde hizmet sunan proje kapsamında, "Karasoku Çok Yönlü Destek Merkezi"nin açılış programına katıldı.

Berger, açılış kurdelesini, Vali Aktaş ve protokol üyeleriyle kesti.

Çok Yönlü Destek Merkezleri'nin mülteci ve sığınmacıların yaşamlarını ve topluma entegrasyonlarını kolaylaştırmayı amaçladığını ifade eden Berger, konuşmasında, bu merkezlerin, 18 şehirde yaşayan yaklaşık 50 bin sığınmacı ve 12 bin 500 mülteciye hizmet sunmayı amaçladığını söyledi.

Açılışın ardından katılımcılar, mülteci ve sığınmacılara sosyal ve hukuki danışmanlık, psiko-sosyal destek, dil kursları ve geçim kaynakları konusunda destek ve sosyal faaliyetler sunacak merkezi gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.