Nevşehir

Uçhisar'da sit alanına yapılan bina yıkıldı

12:38 19 Temmuz 2017
Uçhisar'da sit alanına yapılan bina yıkıldı

Sözkonusu binanın geniş bir alan üzerine üç katlı olarak inşa edilmesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından yıkım kararının alındığını belirten Karaaslan, şöyle konuştu:

Uçhisar beldesinde si̇t alanına yapılan bina belediye ekiplerince yıkıldı.

Toprakdamı mevkinde bir şahsa ait arsada yapılan üç katlı binada, imar iznine aykırı olduğu gerekçesiyle iş makinelerince yıkım çalışması başlatıldı.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki 1.'nci ve 2.'nci derecede si̇t alanlarında hiçbir surette bina yapılmasına izin verilmediğini, 3.'ncü derece si̇t alanı olarak belirlenen yerlerde ise sadece 30 metrekarelik bağevlerine izin verildiğini belirtti.

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 3.'ncü derce si̇t alanına inşa edilmiş olması nedeniyle mülk sahibine yıkım için tebliğ gönderildi. Kendisi yıkım işlemini gerçekleştirmediği için belediye olarak yıkımını yapmak durumunda kalıyoruz. Bu alana 30 metrekarelik bir yer yapılmasına izin veriliyor ama burada büyük bir bina oluşturulmuş."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.