Nevşehir

NEVÜ'de iki ayrı işbirliği protokolü imzalandı

16:38 03 Ekim 2017
NEVÜ'de iki ayrı işbirliği protokolü imzalandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Çin’deki, Jiangsu Food and Pharmaceutical Science College ve Kazakistan’daki, Kazakh State Women’s Teacher Training University arasında "Akademik İşbirliği ve Mevlana Protokolü" imzalandı.

NEVÜ'den yapılan açıklamada, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, rektörlük binasında düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, kültürel ve bilimsel alanda bilgi ve tecrübe paylaşımının aktif şekilde yapılması gerektiğini belirterek, imzalanan anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çin'in Jiangsu eyaletinde bulunan, Jiangsu Food and Pharmaceutical Science College ile imzalanan protokol kapsamında, iki üniversite arasında ortak akademik, kültürel ve bilimsel faaliyetler düzenlenebilmesinin yanı sıra "Mevlana Değişim Programı" kapsamında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Kazakistan'ın Almatı şehrindeki Kazakh State Women's Teacher Training University ile imzalanan "Akademik İşbirliği Protokolü" çerçevesinde ise iki üniversite arasında ortak akademik faaliyetler yürütülmesi planlandığı kaydedildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.