Nevşehir

Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü Sempozyumu

13:51 04 Kasım 2017
Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü Sempozyumu

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültürü Merkezi'nde düzenlenen kapanış programında yaptığı konuşmada, sempozyumun madde bağımlılığıyla mücadeleye katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Nevşehir Valiliğinin öncülüğünde İl Emniyet Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansının koordinatörlüğünde düzenlenen "Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü" konulu sempozyum sona erdi.

"Bu sempozyum sayesinde madde bağımlılığı ile mücadelenin nasıl yapılacağına dair güzel ve başarılı bir yol haritasının çizildiğine inanıyorum." diyen Aktaş, gençlerin kötü alışkanlıklar edinmeden, topluma ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmeleri için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini vurguladı.

Aktaş, daha sonra etkinliğe katılan panelistlere plaket verdi.

Gazeteciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı, alanında uzman kişilerin sunumlar yaptığı sempozyum, 2 gün sürdü.

Madde bağımlılığı ve kullanımı konusunda, "özendirici ifadeler", "yanlış yaklaşım", "merak uyandırıcı ve suça teşvik eden anlatım", "sunumların değerlendirilmesi ve çözüm yollarının belirlenmesi" amacıyla düzenlenen sempozyumda, "Uyuşturucu ile mücadeleye medyanın yaklaşımı", "Uyuşturucu ile mücadelede medya dilinin belirlenmesi" ve "Medyanın etkin kullanılabilirliği" konularında oturumlar gerçekleştirildi.

Sempozyumun sonuç bildirgesi, ileriki günlerde yayımlanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.