Nevşehir

AA'nın fotoğraf oylaması

12:38 05 Aralık 2017
AA'nın fotoğraf oylaması

"Güvenilir haber kaynağına sahip olmak büyük bir hazinedir. Türkiye'nin, Anadolu Ajansı'na sahip olmakla çok önemli bir potansiyele sahip olduğu görülmektedir. AA, bütün dünyadan takdir toplamaktadır. 2017 yılına ait çok güzel fotoğraflar var, oy verirken tercih yapmakta zorlandım. Dünyadaki gözümüz, kulağımız olan Anadolu Ajansı'na minnettarız. Zira, bilgi kirliliğinin yoğun olduğu bir dönemde güvenilir bilgi kaynağı olmak çok önemli."

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak oy kullandı.

AA'nın 2017'ye damga vurmuş "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki 68 seçkin fotoğrafı inceleyen Başkan Ünver, haber kategorisinde Kayhan Özer'in "Erdoğan sevgisi", yaşam kategorisinde Zekeriya Karadavut'un "Kostak, profesyonel yürüteçle yuvasına döndü", spor kategorisinde ise Güven Yılmaz'ın "Hafız Zeynep boks şampiyonu olmak istiyor" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.

Oylamanın ardından değerlendirmede bulunan Ünver, AA çalışanlarının "isimsiz kahramanlar" olduğunu belirterek, "Anadolu Ajansı'nın foto muhabirleri ve muhabirlerinin isimleri çok görülmez. İsimsiz kahramanlarımızın, perdenin gerisindeki bu arkadaşlarımızın bu tür etkinliklerle ön plana çıkarılmasını yürekten destekliyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Bağlı da fotoğrafları inceledikten sonra, haber kategorisinde, Arif Hüdaverdi Yaman'ın "Anayasa değişikliği halk oylaması", yaşam kategorisinde Ali İhsan Öztürk'ün "Parçalı ay tutulması" ve spor kategorisinde Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" fotoğraflarına oy verdi.

Bağlı, yaptığı açıklamada, AA'nın güvenilir haber kaynağı olduğunu dile getirerek, bilgi kirliliğinin yoğun yaşandığı günümüzde AA'nın Türkiye için değerli bir hazine olduğunu ifade etti.

Bağlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.