Nevşehir

"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı" semineri

11:59 08 Aralık 2017
"Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı" semineri

Avanos Kaymakamlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı" konulu toplantı düzenlendi.

Avanos Belediyesi Konferans Salonu'ndaki programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şenay Atar, kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm tarafların sürece dahil edilmesi ve toplumun her kesiminin bilinç kazanması amacıyla ilçe toplantıları düzenlendiğini belirterek, toplum ve aile içinde şiddetin önlenmesi kapsamında farkındalık oluşmasının önemine değindi.

Atar, "Uluslararası sözleşmeler ve inceleme raporları ile son dönemde ortaya çıkan toplumsal ihtiyaç ve gelişmeler göz önünde bulundurularak, yasal düzenlemeler yapıldı. Toplumda farkındalık yaratma ve zihniyet dönüşümü, koruyucu ve önleyici hizmetler, şiddet mağdurlarının bilinçlenmesi ve güçlenmesi için eylem planlarımızı hayata geçiriyoruz. Büyük şehirlerden en küçük yerleşim birimine kadar toplumun her kesimi bilinçlendiriliyor." diye konuştu.

Atar, kadına karşı şiddet ile ilgili istatistikler, şiddetin temelinde yatan nedenler ve önleme çalışmaları ile ilgili slayt destekli sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya, Avanos Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nihal Osan, mahalle ve köy muhtarları katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.