Nevşehir

28 Şubat sürecinde baskılarla istifaya zorlanan Canan öğretmen o günleri unutamıyor

09:49 28 Şubat 2022 7 Yorum Var
28 Şubat sürecinde baskılarla istifaya zorlanan Canan öğretmen o günleri unutamıyor

Nevşehir’de öğretmenlik yapan Canan Karadeniz, 28 Şubat sürecinde yaşadığı baskıları hala unutamıyor. Başörtülü olduğu için istifaya zorlanan Canan öğretmen, sıkıntılı günleri hüzünle hatırlıyor.

Nevşehir'in Çardak köyünde sınıf öğretmeni olarak görev yaparken 28 Şubat sürecinde, başörtüsü nedeniyle birer yıl arayla farklı yerlere tayin edilen Karadeniz, sürgün psikolojisi ve baskılardan kurtulmak için 2000 yılında istifa etti. Normalleşme sürecine girilmesiyle 2 yıl sonra yeniden görevine dönen ve 6 yıldır da Ayşe Hümaşah Sultan KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda müdürlük görevini yürüten Karadeniz, 28 Şubat 1997'deki post modern darbenin ardından artan baskılara maruz kaldığını belirtti.

“SUÇ İŞLEMİŞİM GİBİ İTHAMLARDA BULUNUYORLARDI”

O süreçte kendilerine yapılan zulmün acısını hayatları boyunca hissettiklerini anlatan Karadeniz, "Her gün okula müfettiş geliyordu. İki nöbetçi öğretmen beni müdür odasına götürüyordu. Sanki ağır bir suç işlemişim gibi ithamlarda bulunuyorlardı. 'Neden başörtü ile derse giriyorsunuz, bu şekilde giremezsiniz' diyorlardı. Ben de arkadaşlarım gibi bu şekilde yaşamak istediğimi belirttim. Davamıza sahip çıktık ama bu durum bize farklı şeyler yaşattı." dedi.

“ASKERLER FOTOĞRAFLARIMI ÇEKİP RAPOR OLUŞTURUYORDU”

Karadeniz, okulun dışında bekleyen askerlerce giriş çıkışlarda başörtülü olarak fotoğraflarının çekilerek hakkında oluşturulan raporun ilgili kurumlarla paylaşıldığını kaydetti.

28 Şubat sürecinde görev yeri dışındaki alanlarda da sıkıntı yaşadıkları dile getiren Karadeniz, "Vali yardımcısının odasına bir kağıt imzalatmak için girdim. Vali yardımcısı, 'Sen başörtülü olarak benim odama nasıl girebiliyorsun' diyerek kovdu. Seminerlere alınmıyorduk. Vatandaşlar da aynı sorunu yaşıyordu." diye konuştu.

“BAŞÖRTÜME SAHİP ÇIKTIĞIM İÇİN SÜRGÜN EDİLDİM”

Önce Nevşehir'deki farklı köylere ardından da il dışına tayin edilince 6 ve 4 yaşında iki çocuğundan ayrı kalamayacağı için istifa etmek zorunda kaldığını anlatan Karadeniz, şunları söyledi:

"Üniversite ikinci sınıfta örtünmeye başladım. Başörtüsüne karşı zulmü o dönem okulda hissetmeye başlamıştım. Bizim için başörtüsü değerli. Örtünmemizin sebebi de Allah'ın emri olduğu için. 28 Şubat bizim için ağır bir süreçti. Yıllar geçse de unutamıyoruz. 28 Şubat süreci başladığında Çardak köyünde öğretmenlik yapıyordum. Buradan başka bir köye sürgün ettiler. Orada da bir yıl çalıştım. İnancımın gereği olan başörtüme sahip çıktığım için başımı açmadığımdan Bilecik iline sürgün edildim. Çocuklarımın psikolojisi de bozuldu. O dönemin verdiği sıkıntıyı hayatımız boyunca hissettik. İstifadan iki yıl sonra yeniden göreve başladım. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle başörtüsü sorunu ortadan kalkmış oldu."

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • pasabey 2 yıl önce Şikayet Et
    şimdide müdür olmuş sun her zorlukta bir kolaylık vardır
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    başörtülü yada kendini müslüman zanneden bir insanın islam düşmanı zihniyetin yanında yakınında olması tamamen ahmaklıktır.
    Cevapla
  • adem 2 yıl önce Şikayet Et
    bu fetöcülerin yatacak yeri var mı?yıllardır dindar kesime zulüm edenlerle aynı saftalardı şimdi de aynı saf ve masadalar
    Cevapla
  • Yiğido 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Rahmetli Erbakan hocamızı güya anma programı düzenleyen ve orada en ön saflarda olanlar ozaman da zulüm için en öndelerdi. Unutmadık unutmayacağız fırıldaklıklarınıda hiç boşuna uğraşmayın o günleri ancak yaşayanlar anlar. Bunca masumun hakkına tecavüz ettiniz. Sizlerin şerrinden Rabbim mazlumları korusun.
    Cevapla
  • Ayışığı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde aynı acıları yaşadık yaşayanları da gördük bu zihniyet her şekilde değişmedi rabbim sonumuzu hayırlı eylesin ya tekrar başa gelirlerse olacaklar yine bunlardır şimdi şov yapmaları inandırıcı gelmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.