Nevşehir

Otomobil almak isterken tüm birikimini kaybetti

15:06 18 Ekim 2023 13 Yorum Var
Otomobil almak isterken tüm birikimini kaybetti

Nevşehir Acıgöl'de yaşayan Sinan Temel, otomobil almak isterken dolandırılarak, tüm birikimini kaybetti.

İnternet sitesinde gördüğü araç ilanının ardından araç sahibini arayarak bilgi alan Sinan Temel, satış işlemleri sırasında 850 bin lira dolandırıldığını söyledi.

İstanbul'daki araç sahibi Y.K. ile görüştükten sonra kuzenine vekalet vererek aracı önce ekspertiz kontrolüne ardından da notere götürüldüğünü anlatan Temel, Y.K.'nin kendisine bir IBAN vererek aracın bedelinin bu hesaba yatırılmasını istediğini, hesaba para yatırdıktan sonra da "para benim hesabıma gelmedi" diyerek satıştan vazgeçtiğini ileri sürdü.

Polise ve savcılığa şikayette bulunduğunu, dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını istediğini söyleyen Temel, "Aracın komple pazarlığını bitirdik. Vekalet verdiğim kuzenimle notere gidildi. Notere gidildiğinde IBAN istedik. O bize bir başka kişinin IBAN'ını verdi, biz de komple parayı yatırdık. İşlem bitirmek için imzaya geldiğimizde para hesabıma yatmadan aracı kesinlikle teslim edemem dedi. Hiçbir şekilde bir şey yapamadık. Oraya polisler gidip emniyete götürdü. Polis ifadelerini almadan geri serbest bıraktı. Savcı ve emniyete şikayetimizi yaptık. Mağduriyetimiz çok büyük. Bu arkadaşlar hala elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor. Diğer vatandaşlar da mağdur olabilir. Adalet istiyorum. Araç sahibinin kendisine ait hesap numarası dışında hiçbir yere para yatırmayın. Bir sürü dolandırıcılık hikayesi var. Siz de mağdur olmayın" diye konuştu.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • Xxx 6 ay önce Şikayet Et
    Aracı piyasanın altında verilen araçlara dikkat ,önce noter imzası sonra ödeme aman dikkat, IBAN a araç plakasını yazın
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    arabayı kimden alıyorsan parayı onun o hesabına yatıracan başkasının hesabına niye yatırıyon
    Cevapla
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    Başkasının hesabına para göndermek cahilce malı aldığın adama göndeirsin parayı sonra doşsndırıldım polis hiç bir şey yapmamalı
    Cevapla
  • Asım 6 ay önce Şikayet Et
    Bütün birikim bir arabaya yatırılır mı? Ancak araç alım satım işleri maalesef bir raya oturmadı. İşin içine birçok gönül/rıza işleri giriyor, kanun, usul oluşamıyor.
    Cevapla
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Bu dolandırıcılık türü bayağı eskidi be kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.