Niğde

Niğde'de e-Nabız sistemine geçildi

16:37 26 Ağustos 2015
Niğde'de e-Nabız sistemine geçildi

Niğde'de sağlık alanında zaman ve mekandan bağımsız, kişisel sağlık platformu kaydı "e- Nabız" sistemine geçildi.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan standın önünde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının e-Nabız sistemini uygulamaya başladıklarını söyledi.

Türkiye'de her geçen gün insanı odaklayan projelerin birbirini takip ettiğini belirten Kılıç, "Bugüne kadar tedavi için sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlarımız, sağlık kuruluşlarının her birinden ayrı ayrı aldıkları röntgenleri, tomografileri, emarları bir tarafta biriktirmek, onu dosyalamak, bir başka ilde bir üst hastaneye veya başka bir hekime gittiğinde bunları yanında götürmek mecburiyetindeydi. Götürmediği zaman vakit kaybı ya da tedavide, teşhiste bir eksiklik oluyordu. Bununla beraber TC kimlik numarası üzerinden bir sağlık kuruluşu tarafından yapılan herhangi tetkik veya tahlile elektronik ortamda ulaşabileceğiz. Özel kuruluşlar dahil bu günden sonra bu sistemin parçası olmak durumundalar" diye konuştu.

Sistemle birlikte Türkiye'de tüm hekimlerin hastanın sağlık geçmişine ulaşabileceklerini kaydeden Kılıç, projede emeği geçen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bakanlık çalışanlarına teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel de Sağlık Bakanlığının tüm sağlık kuruluşlarını entegre ettiği ve Türk Telekom'un desteğiyle hayata geçen e-Nabız sisteminin vatandaşın kişisel sağlık kayıtlarına, hem kendilerinin hem de dilerlerse ilgili sağlık personelinin erişebileceği bir proje olduğunu kaydetti.

Yılmaz, proje sayesinde sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm tetkik, kontrol ve operasyonların tek bir veri tabanına kaydedileceğini belirterek, "Vatandaşlar ve Türkiye'nin 81 ilindeki tüm kamu sağlık kuruluşları, kişisel sağlık kayıtlarına erişebilecek. e-nabız, vatandaşların sağlık kuruluşlarında alınan tüm hizmetlere detaylı bir şekilde erişebilmesinin yanı sıra, günlük, saatlik, hatta anlık olarak temel sağlık göstergelerini bizzat kendilerinin kaydedebileceği ve gerektiğinde doktoruna gösterebileceği bir özelliği bulunuyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.