Niğde

Niğde'de köy okulunun onarımı yapıldı

18:06 13 Kasım 2015
Niğde'de köy okulunun onarımı yapıldı

Niğde'de, Çimsa tarafından "anaokulu yenileme" projesi kapsamında Yeşilova köyü ilkokulu ana sınıfının onarımı yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, okulun bahçesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ilkokulu birleşik sınıfta okuduğunu ve en güzel yıllarını birleşmiş sınıflarda yaşadığını söyledi. Uygun, okul için güzel bir çalışma yapıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar da en iyi yatırımın eğitim ve insana yapılan yatırım olduğunu ifade etti. Çimsa ve iş ortakları tarafından okulun genel onarımı yapılarak ana sınıfının tamamının yenilendiğini belirten Yaşar, şöyle devam etti:

"Yeşilova köy okulumuz tamamen onarılarak öğrencilerimizin hizmetine sunmuştur. Buradaki öğrencilerimiz bu yapılanlara karşı çalışarak sizleri mahcup etmeyecektir. 296 nüfuslu bu yerde mütevazı bir okul okulumuz. Ana sınıfımız da 13 öğrenci, ilkokulda 1-3 ve 4. sınıf olmak üzere 14 öğrencimiz bulunmaktadır."

Çimsa Niğde Çimento Fabrikası Müdürü Adnan Güven de toplumun yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunma, çalışanlarına, ailelerine, yerel toplum ve paydaşlarına karşı sorumluluklarını yerine getirme hedefleriyle faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Çimento üretim ve satışı yanında birçok sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını belirten Güven," Çimsa olarak okul öncesi eğitimin öneminin bilincindeyiz. 2010 yılında ilk olarak Alihoca köyü ile başladığımız anaokulu yenileme projesi kapsamında sırasıyla Eminlik, Bademdere Beldesi, Hüsniye, Çarıklı ve bu yıl da Yeşilova köyü dahil olmak üzere 6 köy okulunun tadilat ve yenilenmesini gerçekleştirdik. Her yıl bu çalışmanın şirket kaynakları, tüm çalışanlarımız, müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın ortak girişim ve gayretiyle gönüllü olarak gerçekleştirilmesi bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ana sınıfı ile ilkokul öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi. Vali Yardımcısı Uçgun ve Çimento Fabrikası Müdürü Güven, öğrencilerle boyama çalışması yaptı.

Açılışa, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Turhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bayrak, Yeşilova köy muhtarı Metin Erdem, öğretmenler ve veliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.