Niğde

28 Şubat'ın 19. yılı

23:17 27 Şubat 2016
28 Şubat'ın 19. yılı

Gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu, "Bardağın dolu tarafı, 28 Şubat iyi ki oldu. Çünkü o zaman inanan insanlar birbirine kenetlendi, doğru ve güçlü bir kitle ortaya çıktı ve o kitle o gün ki mücadele azminden vazgeçmedi de bugünlere gelebildi" dedi.

Bayramoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından Niğde Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen "28 Şubat Postmodern Darbesinin Ekonomiye Vermiş Olduğu Zararlar" konulu panelde, bugün Güneydoğu'da yaşanan rahatsız edici hadiselerin, 28 Şubat döneminde yaşanan bazı hadiselerle benzer olduğunu ifade etti.

Bayramoğlu, "Bu terör hadisesini oluşturan kitleler, bir yerlerden destekleniyor ve güç almış durumdalar. İyi ki 28 Şubat'a birileri teşebbüs etti. Ben 28 Şubat'ın kötü tarafını içeri almıyorum. Bardağın dolu tarafı, 28 Şubat iyi ki oldu. Çünkü o zaman inanan insanlar birbirine kenetlendi, doğru ve güçlü bir kitle ortaya çıktı ve o kitle o gün ki mücadele azminden vazgeçmedi de bugünlere gelebildi" ifadelerini kullandı.

Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş ise 28 Şubat'ın, 54. Hükümetin başarılı olabileceğinin ortaya çıktığı günlerde, hükümeti biran önce göndermek gerektiğine inanan güçler ile onlarla iş birliği yapan güçlerin başlattıkları sürecin adı olduğunu söyleyerek, 28 Şubat sürecinin Türkiye'ye kaybettirdiği paranın 300 ile 500 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Kızıltaş, o dönemde yaşadığı bir olayı da şu şekilde anlattı:

"Gazetede işlerim geç bitmişti, eve geç gitmiştim. Kızım ağlıyordu. Annesi de baya sinirliydi ve 'Bugün bizi okula almadılar. Biz 'illa ki başörtülü gireceğiz' diye ısrar edince, polisler bizi bir otobüse doldurdu. Güngören'den Şişli'ye götürüp Okmeydanı Hastanesinin oralarda açık bir arazide bizi otobüsten indirdiler' dedi. Maalesef oraya 60 tane kız çocuğunu açık araziye bırakıp dönüyorlar. Allah'a şükür bugün o tür olaylar, sıkıntılar yok, tamamı kalkmış durumda. Ben biliyorum, o okul önünde görevli, o çocukları okula almamak için görev yapan emniyet güçleri arasında karşısına kızı dahi gelen var. Başörtülü kızı karşısına gelen ama emir aldığı için maalesef o çocukları otobüsler bindirip oralara götüren insanlar var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.