Niğde

Doktorun "sütannelik" yaptığı Sude bebek taburcu edildi

15:25 02 Haziran 2016
Doktorun "sütannelik" yaptığı Sude bebek taburcu edildi

Niğde'de anne, baba ve kardeşini kaybettiği trafik kazasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede doktorun "sütanne"lik yaptığı 33 günlük Sude bebek, tedavisi tamamlanarak taburcu edildi.

Sude bebeği tedavi gördüğü Niğde Devlet Hastanesi yetkililerinden dedesi Osman, babaannesi Sultan ve amcası Dursun Kavak teslim aldı.

Dursun Kavak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşi Cuma Kavak'ın geride bıraktığı üç çocuğuna sahip çıkacaklarını söyledi.

Sude'yi evlat edinmek isteyen birçok kişi olduğunu dile getiren Kavak, "Biz çocuğu veremeyiz, nasıl verelim? Babasından kalan bir hatıra, biz bakmak istiyoruz. Anne ve babası öldü ama biz varız, biz bakacağız. Çocuk Aksaray'da anne ve babamın yanında kalacak, biz de destek olacağız. Sude'yi hastanede emziren doktora da çok teşekkür ediyorum. Allah bin kere razı olsun." dedi.

Babaanne Sultan Kavak da kazada hayatını kaybeden oğlu, gelini ve torununun cenazelerini defnettikten sonra hastaneye geldiklerini ifade ederek, "Çok şükür Sude kurtuldu. 3 tanem gitti. Ben bakacağım Sude'ye. Babaannesiyim, evladımın evladına bakmam lazım. Emziren doktor hanıma da binlerce teşekkür ederim, kızım gibi seviyorum onu." diye konuştu.

Sude'yi evlat edinmek isteyenler ile ilgili de babaanne Kavak, "Nasıl vereyim ki? 3 tane verdik, Allah aldı 3'ünü, bunu da veremem." ifadelerini kullandı.

Hastanede Sude bebeğe ilk müdahaleyi yapan ve ağlamasına dayanamayıp emziren uzman doktor Filiz Demir de Sude'yi eşi ve küçük kızı Duru ile uğurladı.

Doktor Demir, babaanne Kavak'a aracın hareketi öncesi, "Bebeğimize iyi bak, oldu mu teyzem" diye seslendi.

- Kaza

Cuma Kavak yönetimindeki 40 FS 721 plakalı otomobil, Niğde-Aksaray karayolunda Adem Öztürk idaresindeki 45 ZA 1001 plakalı ciple çarpışmış, kazada, Cuma Kavak ile dini nikahlı eşi Türkan Yarka ve 2 yaşındaki oğlu Osman Kavak hayatını kaybetmişti. Kazada, Cuma Kavak'ın 33 günlük kızı Sude, annesi Sultan ve yeğeni Devran Kavak ile diğer aracın sürücüsü Adem Öztürk de yaralanmıştı.

Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan bebeğe ilk müdahaleyi yapan uzman doktor Filiz Demir, kontrolünü ve bakımını yaptığı bebeği emzirmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.