Niğde

Karnesini evinde gözyaşlarıyla aldı

14:01 17 Haziran 2016 1 Yorum Var
Karnesini evinde gözyaşlarıyla aldı

Niğde'de, doğuştan kas hastalığı nedeniyle evinde eğitim gören 13 yaşındaki Eda Kahramaner, yaşıtları gibi okula gidemediği için karnesini evinde gözyaşlarıyla aldı.

23 Nisan Havacılar Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Eda Kahramaner, Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim projesi kapsamında 1. sınıftan bu yana evinde eğitim alıyordu.

Tüm okullarda karne sevinci yaşanırken Eda'nın Aşağı Kayabaşı Mahallesi'ndeki evine İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve 23 Nisan Havacılar Ortaokulu Müdürü Seyyar Erdil geldi.

Eda'ya karnesi ve teşekkür belgesini veren Yaşar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli olan ve okuluna devam edemeyen öğrencilere evde eğitim verdiklerini hatırlattı.

Öğrencinin 23 Nisan Havacılar Ortaokulunda kayıtlı olduğunu ifade eden Yaşar, şunları söyledi:

"Öğrencimize her branştan öğretmenlerimiz gelerek eğitimini evde veriyor. Hiçbir öğrencimizi eğitimin dışında bırakmıyoruz. Yine ilkokul öğrencilerimize de sınıf öğretmeni görevlendiriyoruz. Eda 8 yıl sonunda ortaokulu bitirdi, önümüzdeki yıl liseye devam edecek. Diğer öğrencilerimizin okulda ayaklarına gittiğimiz gibi bu öğrencimizin de evinde ayağına gelerek karnesini ve teşekkür belgesini takdim ettik. Özellikle anneye ve öğrencimize ders vermek için eve gelen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

Eda Kahramaner ise karne ve teşekkür belgesini alırken Milli Eğitim Müdürü Yaşar'ın "Akülü araban var mı?" şeklindeki sorusu üzerine gözyaşlarını tutamadı.

Konuşmakta güçlük çeken Eda, bu yıl mezun olduğunu belirterek, "en önemlisi sağlık" dedi.

Anne Hanife Kahramaner ise kızını teselli ederek, akülü aracın bozulduğunu, kızına yeni bir araç temin edilmesi durumunda mutlu olacaklarını söyledi.

Kızının 8 yıldır evde eğitim hizmeti aldığını dile getiren Kahramaner, Milli Eğitim Bakanlığı ile kızının eğitiminde emeği geçen okul yönetimi ve öğretmenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Tarkan 3 yıl önce Şikayet Et
    ilginç çok ilginç.benim özel çocuğumu güvenli diye en üst kata yerleştiren.okulda 1500 öğrenci var beğenmiyorsanız başka okula gidin diyen.okulumuzun krokisinden dolayı sizin çocuğu en üst kata verdik diyen seyyar bey beni böyle haberler yaparak şaşırtıyorsunuz.her şeye rağmen doğru yola ilerliyorsunuz.tebrikler.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.