Niğde

Mevsimlik tarım işçilerinin buruk bayramı

15:57 05 Temmuz 2016
Mevsimlik tarım işçilerinin buruk bayramı

Niğde'de aralarında Suriyelilerin de bulunduğu mevsimlik tarım işçileri, memleketlerinden uzakta olmaları nedeniyle Ramazan Bayramı'nı buruk kutladı.

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin de aralarında yer aldığı işçiler ve aileleri, bayramda memleketlerinden uzakta olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Bayram nedeniyle bugün tarlada çalışmayan işçiler, erken saatlerde uyanarak bayramlaştı.

İşçilerden sorumlu Şanlıurfalı Mehmet Kuş, elini öpen çocuklara balon ve çeşitli hediyeler dağıttı. Çadırlarda kalan gençler ise yöresel türkülerle halay çekip eğlendi.

Suriye'deki savaştan kaçarak eşi ve çocuğuyla Türkiye'ye sığınan 32 yaşındaki Fatma Elşavg, AA muhabirine, iki ay önce şeker pancarı ve fasulye tarlalarında çalışmak için merkeze bağlı Yeşilova beldesine geldiğini söyledi.

Türkiye'de bir çocuğunun daha dünyaya geldiğini anlatan Elşavg, "Bütün akrabalarım Suriye'de, burada tek başımıza kalıyoruz. Akrabalarımı telefonla arayarak bayramlarını kutladım. Suriye'ye gidersek dönüşümüz olmaz. Bizi öldürürler ya da savaşırız." dedi.

Türkiye'de üçüncü bayramlarını geçirdiklerini belirten Elşavg, "Erken saatte uyanarak bayram hazırlığı yaptım. Çocuklarıma bayramlıklarını giydirdim. Ben de Suriye'den getirebildiğim kırmızı kadife bayramlığımı giyindim." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.