Niğde

Niğde'de FETÖ/PDY davası

15:08 04 Nisan 2017
Niğde'de FETÖ/PDY davası

Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan dava açılan biri tutuksuz 10 sanık hakim karşısına çıktı.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları öne sürülen tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdür Yardımcısı Y.Ş. ve meslekten ihraç edilen emniyet mensupları C.Y, M.D, Z.Ü, M.B, Y.K, Y.Y, F.M.K. ve Y.T ile tutuksuz yargılanan A.A. ve avukatları katıldı.

Sanıklardan eski polis memuru Y.T. çevik kuvvet biriminde çalıştığını belirterek, "Ben kesinlikle ByLock kullanmadım. Psiphon programını telefonuma erişimi engellenen sitelere girmek için yüklemiştim. Telefonumda arıza çıktı, sonra telefonumu sıfırladım, yine sorun çözülmedi. Benim telefonum 5 Ağustos'ta bozuldu. 8 aydır içeriklerin geleceği söyleniyor." dedi. GSM operatöründe IP çakışması olduğunu öne süren Y.T, bu hususun sorulmasını talep etti.

Eski komiser yardımcısı Y.Y. ise yıllarca terör örgütleri ile mücadele biriminde çalıştığını ifade ederek, 8,5 aydır haksız yere cezaevinde kaldığını, kendisine yöneltilen suçlamaların iftira olduğunu iddia etti.

Tutuksuz sanık A.A. da tanıkların beyanlarını kabul etmediğini dile getirerek, "Ben sohbetlere katılmadım. Kimsenin telefonuna ByLock yüklemedim. Neden bu şekilde beyanda bulunduklarını bilmiyorum. Tanıklarla herhangi bir husumetim yoktur. Emniyette çalışanların yüzde 90'ını tanırım. Benim yapı ile alakam yoktur." dedi.

Tutuklu tanık M.G. de polis memuru A.A'yı tanıdığını ifade ederek, "Cemaat ile irtibatının olduğunu bilmiyorum. Gözaltında bulunduğum sırada kalp krizi geçirdim, anjiyo oldum. Nasıl ifade verdiğimi bilmiyorum. Hala rahatsızım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı 15 Haziran'a erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.